"Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică.Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.
Containere cu patru clase, în care să intre 80 de elevi
O astfel de construcție modulară costa 84.000 de euro, însă poate găzdui doar 80 de elevi pentru că are patru clase, două grupuri sanitare și un oficiu de bucătarie. Unii primari spun că timpul este foarte scurt, iar efortul financiar ar fi imens, dacă containerele şi corturile ar trebui montate la fiecare şcoală, notează Antena 3.
Dacă ministerul va impune această măsură, responsabilitatea achiziţiei şi instalării va ajunge la autorităţile locale, mai scrie sursa citată.
Elevii vor păstrarea școlii online, dacă va exista un al doilea val de Covid-19 în septembrie
Elevii cer păstrarea şcolii online, dacă autorităţile pot să asigure tuturor dispozitive electronice şi acces la internet. O altă variantă ar fi ca, din toamnă, elevii să vină prin rotaţie la şcoală, în timp ce o parte ar urma să participe la cursuri online.
Doar aşa s-ar putea respecta regulile de distanţare socială, mai spune ministrul Educaţiei. Până acum, chiar şi cu păstrarea distanţării sociale, mai mulţi elevi s-au îmbolnăvit de coronavirus.
Au fost anunțate noi măsuri de relaxare. Ce se schimbă din 15 iunie: Se deschid sălile de fitness și vor fi permise grup... "Lua pastile pentru atacurile de panică, uneori cu alcool! " Certificatul de deces al lui Costin Mărculescu a ...