Antena Căutare

Elevii, revoltați de noua structură a anului școlar propusă de Ministerul Educației:”N-ar trebui să existe discrepanța aceea între semestre!”

Elevii protestează faţă de noua structură a anului şcolar propusă de Ministerul Educaţiei. Prima zi de şcoală ar trebui să fie 1 septembrie, iar vacanţa de primăvară împărţită în două perioade. Asociaţiile cer stabilirea odată pentru totdeauna a unei date fixe pentru calendarul şcolar, aşa cum se întâmplă în toate statele europene. 

Controversa este legată ca în fiecare an de prima zi de școală. Pe de o parte, operatorii din turism și părinții și ar dori o dată cât mai târzie din luna septembrie pentru concedii și programul litoralul pentru toți. Pe de altă parte, specialiștii din educație avertizează că asta ar întârzia și finalul de an școlar, iar elevii ar fi nevoiți să dea examenele în zilele toride de vara.

”Considerăm că mult mai indicat este să începem pe 1 septembrie şi să se termine tot pe 1 pentru că aşa nu ar mai exista aşa discrepanţă între semestre foarte mare”, declară Alex Rădulescu, reprezentant al Asociației elevilor din București-Ilfov.

”Noi milităm de ceva timp pentru ca acestea să fie fixe să fie stabilite printr-un ordin de ministru printr-o lege pentru ca ele să nu mai poata să fie la mâna semnaturii unui ministru.”, spune Tudor Panait, președintele elevilor din București.

Altă nemulţumire vine la capitolul vacanţe. Vacanţa intersemestrială reapare în calendar, în luna februarie, iar vacanţa de Paşte este fracţionată în două perioade, în aprilie şi mai, în funcţie de sărbătorile pascale catolice şi ortodoxe.

Structura anului școlar 2020-2021. Surprize mari pentru elevi! Mai multe vacanțe! Când va începe școala

”Nu înțelegem de ce trebuie să avem acea perioadă de câteva zile, și elevii iar să revină și să nu mai aprofundeze absolut deloc. Avem și această problemă cu împărțirea între semestre.”, a spus Iulian Cristache, președintele Federației Părinților.

Este o problemă care se repetă periodic în România. Specialiştii în educaţie avertizează cu nu e deloc în beneficiul copiilor în majoritatea sistemelor educaţionale anul şcolar începe mai devreme, iar decizia nu se schimbă de la un an la altul.

România are cel mai scurt an şcolar din Eurapa, durează 34 de săptămâni, faţă de alte ţări care numără aproape 200 de zile de şcoală. De exemplu, în Danemarca, Finlanda sau Elveţia elevii merg la cursuri de la sfârşitul verii, iar în Belgia, Spania sau Italia din primele zile ale lunii septembrie

Momentul în care un şofer se răstoarnă cu mașina într-o curbă, în drum spre munte. Imaginile surprinse de o cameră de bo... Programul Rabla pentru mașinile ecologice, reluat în luna martie a lui 2020. Cât vor plăti românii pentru un automobil h...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x