Plictisitor. Elevii nu mai sunt interesati de chimia scrisa la tabla. Asa ca profesorii apeleaza la alte metode foarte apropiate elevilor: calculatorul.
Paharul este virtual, iar elevul il manevreaza din tastatura si mouse. Experimentele sunt repetate pana cand profesorul este sigur ca elevul nu va gresi atunci cand pune mana pe sticlutele cu solutii adevarate.
Pentru noua abordare.chimica, au fost intruiti aproape toti profesorii de chimie din tara.
“Este nu tocmai usor pentru noi ca profesori, insa vad ca prinde foarte bine in randul copiilor”, spune Aurelia Stoica, profesoara de chimie.
Elevii sunt mai atenti, insa tot nu si-au schimbat parerea despre chimie.
“Eu vreau sa dau la medicina sau la farmacie si mie imi trebuie chimie organica. Nu ma atrage chimia. E foarte mult de invatat si nu sunt eu tipul de persoana care sa invete atata”, spune un elev.
Profesoriii nu mai au mult timp la dispozitie sa devina compatibili din punct de vedere chimic cu elevii. In Romania, meseria de chimist este pe cale de disparitie. “Poate spre dizolvare, ca sa folosesc un termen din meserie. In Arges, de exemplu, sub 30 de ani sunt 10 persoane”, confirma Tiberiu Danciu, coordonatorul proiectului de formare a profesorilor.
Daca nu le iese experimentul virtual cu elevii, atunci profesorii mai au o varianta. Vezi in GALERIA VIDEO despre ce este vorba!
Un transilvanean salveaza caii dusi la abator si ii dreseaza pentru echitatie... Localnicii din Stefanesti i-au sechestrat pe angajatii unei companii de cablu pentru ca nu au putut sa vada meciul Ajax-...