Rezultatele catastrofale de la simulări se combat cu ore suplimentare. Profesorii din peste 100 de şcoli şi licee din Capitală trebuie să organizeze pentru clasele a opta şi a douăsprezecea ore remediale. Doar în Bucureşti, au fost 20 de şcoli în care niciun elev nu a reuşit să treacă simularea de Bacalaureat ori pe cea de la Evaluarea Naţională.
55 de școli gimnaziale și alte 64 de licee din București au intrat de astăzi în monitorizarea Inspectoratului Şcolar. Asta înseamnă că profesorii trebuie să facă pregătire cu elevii în două etape, 2 săptămâni în luna aprilie și 2 săptămâni în luna mai.
„Am emis ordine de serviciu, vom trimite echipe de profesori metodisti pt a-i indruma si sprijni pe profesorii acestor scoli sa vada problemele acestor rez nefericite”, a declarat Ioana Neacșu, inspector școlar.
Este vorba despre unităţile de învăţământ cu cele mai slabe rezultate din Capitală. 10 dintre ele au promovabilitate 0 la simularea de Bac şi alte 10 la Evaluarea Naţională, la proba de matematică. La nivel naţional, procentul celor care au promovat verificarea pentru examenul maturităţii a fost de doar 36 la sută.
Pentru că au mai puţin de 3 luni până la adevăratele examene, tinerii sunt hotărâţi să se apuce de învăţat. Mai bine mai târziu decât niciodată, spun profesorii.
Ministrul Educaţiei a cerut tuturor inspectoratelor din ţară să ia măsuri. Iar profesorii nu vor fi plătiţi pentru asta. Ecaterina Andronescu spune că au destule ore rămase în norma didactică pe care le pot dedica elevilor mai slab pregătiţi.