Antena Căutare

„Miercurea sirenelor”. Alarmele sună astăzi în toată România

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei va avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, în Bucureşti şi în toate judeţele țării.  

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei va avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, în Bucureşti şi în toate judeţele țării.

Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

„Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice", au transmis reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) .

În România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

În Capitală există 390 de sirene în evidenţe (337 electrice şi 53 electronice). Dintre acestea, doar 102 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov.

În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, acesta are în evidenţe 75 de sirene (58 electrice şi 17 electronice). Dintre aestea, doar 10 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către ISU Bucureşti-Ilfov.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor

Noua formulă de calcul a pensiilor. Ce modificări apar şi cum te afectează... Inițiativă legislativă nouă în Parlament: NU se mai dau bani! Ce se întâmplă cu alocaţiile copiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x