Antena Căutare

Cele mai căutate produse de la târgurile de Crăciun. Adevărata bătălie se dă pe telemea cu busuioc și pe cârnații de bivoliță

Dacă nu aţi vizitat târgurile de Crăciun din ţară, grăbiţi-vă! Mai aveţi doar câteva zile la dispoziţie. Pe lângă decoraţiunile unicat, găsiţi şi produse tradiţionale, făcute ca pe vremea bunicilor. Mult mai sănătoase decât în supermarketuri, spun clienţii. O adevărată bătălie se dă pe telemea cu busuioc, pe cârnaţii de bivoliţă sau pe ciocolată de casă cu aroma de fistic.

Brânzeturi maturate ori condimentate, cârnaţi tradiţionali în untură, zacuscă. Fiecare produs are povestea lui la târgul de Crăciun din Oradea. Doamna Corina vine din Turda, judeţul Cluj, cu preparate 100% naturale. Nu a lipsit în niciun an.

”Fac aceleaşi patru sortimente de câţiva ani de zile care merg neîncetat, nu aş schimba nimic. Anumite brânzeturi medicinale pentru că şi ceapa şi mărarul şi busuiocul au o anumită influenţă în organismul omului”, spune Corina, producător.

Clienţii apreciază tot mai mult produsele făcute la ţară, după reţele tradiţionale. Aşa cum le făceau bunicii lor.

Câteva căsuţe mai încolo, îl întâlnim pe George Hoţopan. Vinde preparate din carne sau din lapte de Bivoliţă. Şi multe conserve. De la zacuscă cu hribi până la dulceţuri de ardei iuţi cu prune sau suc de cătină. Toate sunt din zona munţilor Apuseni.

”Sunt căutate produsele naturale. Oamenii încep să cunoască şi să aibă pretenţii. Şi aşa e bine. Pretenţii pentru mâncarea sănătoasă cu gust.”, declară George Hoțopan.

Peste două zile, unele târguri de Crăciun îşi închid porţile. De pildă, târgul din Oradea şi cel din Bucureşti. Târgul de la Sibiu poate fi vizitat până pe 3 ianuarie, iar cel din Cluj până în noaptea dintre ani.

Fiica cea mare a militarului mort subit nu știe că tatăl ei a decedat. Dezvăluiri sfâșietoare: ”Copila îşi aşteaptă pări... Ajutoarele lui Moș Crăciun au ajuns în satele izolate din România. Sute de bătrâni și copii au primit cadouri în Ajun ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x