Programele școlare sunt prea încărcate, nu sunt corelate cu cerințele de pe piață muncii și nici cu nevoile sociale, arată un sondaj realizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. De asemenea, respondenții atrag atenția că unitățile de învățământ au nevoie de multe dotări că dăscălii să își poată desfășura activitatea așa cum trebuie.
"Concluziile sondajului arată: unitățile de învățământ au nevoie de dotări, iar programele școlare trebuie schimbate, întrucât nu sunt corelate cu cerințele de pe piață muncii și nici cu nevoile sociale. Temele constituie un factor de stres, iar mulți consideră că ar trebui înlocuite cu activități practice", se arată în raportul sondajului realizat de FSLI.
Potrivit sondajului, 90,2% din respondenți consideră că programele școlare nu sunt adaptate cerințelor de pe piață muncii. Pe lângă materiile deja existențe în aria curriculară, participanții la acest sondaj de opinie susțin că ar trebui să se introducă și unele noi, cum ar fi: educație pentru sănătate, educație sexuală, antreprenoriat, public speaking, educație financiară, dezvoltare personală sau gestionarea emoțiilor.
Noutate în şcolile din România! Unităţile de învăţământ vor fi nevoite să-i primească în şcoli
"Nu disciplinele sunt o problemă, ci programele școlare, gradul de dotare a unităților școlare cu materiale didactice tehnologizate. Se predă TIC fără calculatoare, educația tehnologică nu are legătură cu activitatea practică. (...) Schimbarea denumirilor unor discipline sau cosmetizarea altora, fără schimbarea strategiilor de predare-învățare, nu rezolvă situația adaptării copiilor la cerințele societății", a spus unul dintre respondenți.
Președintele vrea să-i taie pensia lui Victor Ciorbea! Avocatul Poporului primește 36.000 de lei lunar... Black Friday 2018 România. Află la ce oră începe la eMAG, Fashion Days, Altex, Flanco, PC Garage, evoMAG...