Antena Căutare

Funeriu: "Rezultatele de la bacalaureat sunt o oglinda a societatii"

Ministrul Educatiei a sustinut o declaratie de presa pe tema rezultatelor dezastruoase de la examenul de bacalaureat. Daniel Funeriu i-a felicitat pe cei 65 de elevi care au avut media 10 la bacalaureat. In plus, Funeriu a declarat ca ministerul pe care il conduce va organiza o ceremonie de premiere a acestor elevi.


Promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 a fost de 44,47%, inainte de solutionarea contestatiilor.

Acestea sunt cele mai importante declaratii ale ministrului:

- Doresc sa felicit elevii care au promovat examenul de bacalaureat.

- Ministerul va organiza o ceremonie de premiere pentru cei 65 de elevi care au avut media 10 la bacalaureat

-Rezultatele de la bacalaureat sunt o oglinda a societatii. Eu am demonstrat prin fapte ca angajamentul nostru este sa fim in echipa celor care vor sa respecte Romania

-Ii invit pe politicienii din Opozitie la o discutie pe tema educatiei

- Ar fi o greseala capitala ca cineva sa-si imagineze ca vom da inapoi.

- A venit momentul sa schimbam Romania, atitudini, mentalitati. Ii invit pe cei mai buni dintre profesori sa ne fie alaturi in acest demers pe termen lung.

Ministrul Funeriu a dat citire, in cadrul conferintei, celor 65 de nume ale elevilor care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat.

Cele mai slabe rezultate inregistrate vreodata la bacalaureat:

Rezultatele de la examenul de bacalaureat din acest an sunt cele mai slabe inregistrate vreodata. Peste jumatate dintre candidatii din intreaga tara au picat.

In peste 20 de licee din tara, rata de promovabilitate a fost zero, caz nemaiintalnit pana acum.

Zona de vest a Romaniei a iesit in evidenta la acest capitol. In Mehedinti, de exemplu, rata de promovabilitate a fost de doar 27%, mult mai scazuta decat in anii trecuti.

La polul opus - Suceava, Constanta si Valcea. In Capitala, cele mai mari probleme au fost la Colegiul „Edmond Nicolau" si la liceul PTRR. Procentul promovatilor nu a depasit 6%.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti, in vizorul ANI... BAC 2011: Azi se depun contestatiile. Vezi cum se completeaza o fisa si in cat timp va fi solutionata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x