Antena Căutare

Funeriu vrea sa ajute turismul si propune o vacanta de iarna mai lunga

Potrivit structurii anului scolar 2010-2011, vacanta de sarbatori incepe miercuri, 22 decembrie 2010 si se termina marti, 4 ianuarie 2011. Calendarul Funeriu va fi facut pentru o perioada de trei ani, iar datele vor fi flexibile. "Sa nu plece toti elevii in aceeasi perioada si sa nu vina toti in aceeasi perioada. Sa fie ceva suprapuneri, decalaje, pentru ca asta ar ajuta foarte mult turismul, n-ar mai fi ambuteiaje in transport", a spus Daniel Funeriu.


"Daca scurtam vacanta de vara cu trei saptamani si o lungim pe cea de iarna cu trei saptamani, realizam cateva lucruri: unu: scadem costurile, doi: scadem absenteismul, trei: ajutam turismul. Avem cea mai lunga vacanta de vara din Europa dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca Spiru Haret care a introdus sistemul asta, a dorit sa faca vacanta de vara lunga sa mearga copiii la recolta", a spus Daniel Funeriu.

Liderii profesorilor cred ca argumentele ministrului sunt puerile, dar n-ar fi o idee rea ca vacanta de iarna sa fie mai lunga.

"Aceste argumente prezentate de ministru sunt totusi puierile. Turismul se dezvolta cu totul alte metode, nu daca schimbi structura anului scolar. Intr-adevar cu o vacanta mai mare in timpul iernii este adevarat ca sunt niste costuri suplimentare iarna si sunt si foarte multe situatii in care scolile se inchid din cauza conditiilor meteo", a declarat Simion Hancescu, presedinte FSLI.

"Orice discutie privind un alt calendar scolar decat cel stabilit pentru acest an, prin ordin al ministrului, nu poate fi deschisa decat cu privire la anul scolar viitor, 2011-2012", a spus, insa, ministrul Educatiei pentru Mediafax.

Si liderul PDL Gheorghe Flutur propunea ca vacanta de sarbatori de iarna sa fie prelungita cu inca sapte sau zece zile. "Copiii ar trebui sa savureze sarbatorile de iarna mai mult. Trebuie sa ne gandim si in functie de comportamentul copiilor, mai ales ca in perioada premergatoare sarbatorilor atentia acestora este mai putin indreptata spre scoala, iar vacanta lor se incheie imediat dupa Revelion", a explicat Flutur duminica, la Gala olimpicilor suceveni.

Potrivit structurii anului scolar 2010-2011, vacanta de sarbatori incepe miercuri, 22 decembrie 2010 si se termina marti, 4 ianuarie 2011. Urmeaza apoi trei saptamani de cursuri si o noua vacanta de o saptamana, dupa care incepe semestrul doi.

Magistratii din Jakarta au decis extradarea lui Nicolae Popa... Elena Udrea face sali de sport din banii mamelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x