Antena Căutare

Gigi Becali NU va fi invoit din inchisoare pentru a participa la inmormantarea matusii sale

Cererea lui Gigi Becali de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale a fost respinsa, vineri, de conducerea Penitenciarului Jilava.

Oficiali ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor au declarat ca solicitarea a fost repsinsa pentru ca nu au fost indeplinite conditiile legale necesare pentru admitere. Avocatul lui Gigi Becali, Pavel Abraham, a explicat, inainte ca solicitarea sa fie depusa, ca finantatoul Stelei va cere invoire pentru o zi sau doua, in functie de cum se aproba, pentru a putea participa la funeraliile matusii sale. Acesta a mai spus ca solicitarea va fi insotita de certificatul de deces al femeii, dar si de documente care atesta gradul de rudenie dintre Gigi Becali si Everdichia Becali, informeaza Mediafax. Confom acestuia, in astfel de situatii penitenciarul nu ar avea de ce sa nu aprobe permisia.

Legea 275/2006 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate, arata ca indiferent de regimul de executare, li se poate acorda permisiunea de iesire din penitenciar pentru participarea "la inhumarea sotului/sotiei, unui copil, parinte, frate/sora sau bunic". Permisiunea de iesire din penitenciar pentru astfel de situatii poate fi acordata pe o durata de cel mult cinci zile.

De asemenea, pot fi acordate astfel de invoiri numai detinutilor care au o buna conduita si au dovenit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale.

Foto: Intact Images

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare... Accident grav in Suceava: 11 raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x