Tăriceanu nu este de acord cu începerea școlii pe 1 iunie, considerând decizia "luată peste noapte". Acesta propune întoarcerea celor din ciclul primar, gimnazial și liceal în toamnă și încheierea mediilor pe baza notelor obținute până în prezent.
Începerea școlii în toamnă, un sacrificiu necesar
Ministrul Educației anunță când va începe școala și ce se întâmplă cu examenele naționale
"Eram foarte aproape să îmbrăţişez ideea reîntoarcerii copiilor la scoală de la 1 iunie. Apoi m-am gândit la măsurile care trebuie luate pentru a ne simţi copiii în minimă siguranţă şi m-a lovit groaza.
Vreau să-mi trimit copilul la şcoală pe un plan gândit peste noapte de actualul ministru al Educaţiei? Sau de Ludovic Orban? Nu prea cred! Felul în care au ratat startul luptei împotriva virususului sau cum au rasolit 'şcoala online' spune totul despre felul în care ei ar putea organiza într-un timp atât de scurt reîntoarcerea în siguranţă la şcoală.
Aşa că, dacă nu vrem ca ai noştri copii să devină surse ambulante de răspândit viruşi, trebuie să ne luam gândul că ei se vor întoarce la şcoală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.
Mediile încheiate pe baza notelor obținute până acum
S-a încheiat vacanța de Paște! Ce se întâmplă cu elevii în perioada următoare
"Cred că în acest an şcolar mediile trebuie încheiate pe baza notelor de până acum. Cred, de asemenea, că Bacalaureatul şi Evaluarea pentru cei din clasa a VIII-a trebuie finalizate tot în baza mediilor din anii precedenţi. Dacă Franţa, ţara care a inventat Bacalaureatul, propune soluţia asta, nu văd de ce nu am lua-o şi noi în calcul.
Vacanţa cea mai mare care a existat vreodată trebuie folosită de minister şi de şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă.
Asta înseamnă mai puţini elevi în clase, orar decalat, programa şcolară modificată în asemenea fel încât să se poată recupera materia din acest an, contracte pentru asigurarea cu măşti de protecţie, protocoale de dezinfecţie periodică în sălile de clasă şi mijloacele de transport, decizie cu privire la Programul 'Cornul şi laptele', sistem de testare periodică a cadrelor didactice (...)
Chiar credeţi că actualii guvernanţi, care nu au văzut coronavirusul nici când în Italia mureau sute de oameni pe zi, pot organiza aşa ceva în 2-3 săptămâni?", a adăugat Tăriceanu.
Cele trei cicluri şcolare (primar, gimnazial şi liceal) trebuie să înceapă cu o diferenţă de una sau două săptămâni între ele
"Cred că merită să discutam despre posibilitatea ca anul şcolar să nu mai înceapă în aceeaşi zi pentru toţi. (...) Cred că cele trei cicluri şcolare (primar, gimnazial şi liceal) trebuie să înceapă cu o diferenţă de una sau două săptămâni între ele.
Nu vreau să mă pronunţ care primul şi care ultimul. Motivul nu este doar cel al limitării aglomeraţiei în şcoli, ci mai mult pentru evitarea aglomeraţiei în concedii, pe plajă sau la munte. (...) Acest an nu este un an pierdut.
Viaţa ne trece printr-o încercare din care putem să învăţăm mai multe decât din orice carte. Haideţi să nu ne panicăm. Să învăţăm să convieţuim cu virusul până când un vaccin va fi disponibil. Aşa că, haideţi să dezbatem ce e de făcut.
Să nu mai lăsam decizii atât de importante doar pe mâna celor din cauza cărora suntem azi aici", a mai transmis Călin Popescu-Tăriceanu.
Un angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, confirmat cu coronavirus / Nouă colegi care au intrat în conta... Diagnostic necruțător pentru o tânără polițistă: leucemie acută! Marian Godină: „Avea febră şi s-a gândit că are Covid-1...