Antena Căutare

Mărturisirile unui călător care se afla în metroul defect de la Piața Romană: „Ne-a fost teamă să nu murim asfixiați”

Călătorii au trăit clipe de spaimă azi de dimineață la metrou, după ce o garnitură a luat foc, iar fumul s-a extins în unul dintre vagoane. Iată ce dezvîluiri neașteptate a făcut o persoană care se afla în metroul defect de la Piața Romană din București.

Oameni din metrou, ambulante și șina de metrou într-un colaj
Călătorii au trăit clipe de spaimă azi de dimineață la metrou, după ce o garnitură a luat foc, iar fumul s-a extins în unul dintre vagoane. | Captură Video Observator

Panică la metrou în această dimineață. În jurul orei 8:42, o garnitură a unui metrou a luat foc și a rămas blocat în subternat cu mai mulți călători. Incindentul și fumul înecăcios i-a speriat foarte tare pe oamenii din metrou.

În urma incidentului, Metrorex a anunțat că a existat o defecțiune tehnică cu degajări de fum la un trec care pornea de la Piața Romană către Berceni. Mecanicul a încercat să repornească metroul, însă acest lucru a fost în zadar până au venit pompierii.

De asemenea, 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 2 oameni au ajuns la spital după ce au fost scoși din garnitura de tren. Alte sute de călători au fost evacuate din stațiile apropiate de metrou, conform digi24.ro.

Citește și: Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajări mari de fum. Au fost emise mesaje RO Alert

La ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil", a transmis Metrorex.

Cauza incendiului - se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport. A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei", a precizat Orlando Şchiopu, potrivit observator.ro.

Ce mărturisiri a făcut un călător despre incendiul de la metrou

Incidentul de la metrou a declanșat imediat planul roșu. Mai multe autospeciale de intervenție, 39 de echipaje SMURD și ambulanțe au venit la fața locului pentru a acorda primul ajutor oamenilor evacuați din garnitura de tren.

Ce facem? Coborâm acum?”, a întrebat în călător.

Aveți răbdare!”, a fost răspunsul.

Citește și: Liviu Puștiu a pierdut aproximativ 100.000 de euro în incendiul de la Prosper. Ce deținea artistul în clădire

Acum ne evacuează. Deci între Romană și Universitate a luat metroul foc, oamenii s-au panicat. Ne-am dus toți în ultimul vagon, ieșea fum și ne-a fost frică, că murim asfixiați. Acum văd că ne-a evacuat. Au venit pompierii și o luăm toți așa pe jos prin tunel!”, a mai povestit un alt călător despre haosul de la metroul defect din Piața Romană, potrivit sursei citate mai sus.

Ce spune Raed Arafat despre incidentul de la metrou

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat marți că au fost evacuate 172 de persoane în urma incidentului de la metrou. De asemenea, acesta a confirmat faptul că nu au existat victime, iar călătorii au primit imediat ajutor din partea pompierilor sosiți la fața locului.

„Incendiul a avut loc în tunel, motiv pentru care au trebuit să intervină pompierii şi să evacueze călătorii, după întreruperea curentului la şinele metroului. La acest moment, toate persoanele au fost evacuate. Din fericire, victime nu sunt”, a spus Raed Arafat.

Citește și: Risc de prăbușire a complexului Prosper, de pe Calea 13 Septembrie, din București. Raed Arafat: "Clădirea nu avea autorizaţie"

Șeful DSU a menționat că cele 25 de persoane care au apelat la ajutorul medicilor au fost expuse la degajări mari de fum sau au făcut atacuri de panică.

Ce spune medicul Virgil Musta despre variola maimuței: „Nu avem de ce să ne temem”. Ce sfaturi ne dă specialistul... 1 din 3 angajați români a avut grijă de sănătatea sa cu ajutorul abonamentului medical MedLife, în ultimii 5 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x