- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Un vaccin pe care ar trebui sa-l primeasca fiecare bebelus inainte sa intre in contact cu mediul inconjurator. Copiii care s-au nascut la Brasov, de la jumatatea saptamanii trecute, sunt vulnerabili in fata virusului Hepatitei B, un virus despre care specialistii spun ca e de 1.000 de ori mai infectios decat HIV-ul. “Daca nu se face aceasta vaccinare in masa, vom ajunge ca inainte de ‘89, copii cu Hepatita in clasa I”, a explicat Ioan Oprea, seful Sectiei Neonatologie Maternitatea Brasov.
In mod normal, copiii trebuie vaccinati inainte sa fie externati. Dar medicii de la Brasov au trimis acasa pana acum aproape 100 de copii fara sa-i imunizeze. “Exista riscul ca sa faca Hepatita B ce poate degenera intr-un cancer hepatic sau intr-o ciroza”, a mai precizat Oprea.
Vaccinarea bebelusilor impotriva Hepatitei B reduce riscul de infectare cu pana la 98 la suta. Maternitatea va primi alte doze de vaccin abia la sfarsitul lunii. “Copiii care au fost externati pot fi revaccinati de medicul de familie la 30 de zile dupa ce s-a facut BCG-ul, iar exista si varianta ca la doua luni, cand se fac celelalte vaccinuri sa fie prinsi cu doza de vaccin antihepatita B”, a mentionat Alexandru Balescu, directorul D.S.P. Brasov.
Vaccinarea impotriva virusului hepatic face parte din programa obligatorie nationala si este gratuita inca din 1995.
Caravana "Carte pentru toti". Elevi ai scolilor din Bucuresti au primit manuale din partea Fundatiei "Mer... Radu Mazare vrea sa ridice biserici intre cluburile din Mamaia...