Căutare Live

România, pe urmele Italiei?! Medicul Virgil Musta:”Mi-e frică să nu ajungem cu oameni decedați pe străzi sau pe holurile spitalelor!”

România a atins, în ultimele 24 de ore, un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar medicul Virgil Musta, șef al secției de boli infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara se teme că sistemul de sănătate ar putea să clacheze, în cazul în care numărul de cazuri va continua să crească. 

România, pe urmele Italiei în ceea ce privește epidemia de coronavirus?! Medicul Virgil Musta:”Vom ajunge să alegem cine trăiește și cine nu. Sistemul de sănătate poate claca!”

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, medicul Virgil Musta și-a exprimat îngrijorarea că am putea ajunge pe urmele Italiei, ”unde pacienții nu mai aveau unde să se interneze, formele grave rămâneau acasă, decedau la domiciliu sau poate pe străzi sau pe coridoarele spitalelor.”

Ultimă oră! Încă un record de cazuri noi de COVID-19, în România! 799, în ultimele 24 de ore! 35.802, în total

„Efectul perioadei de când oamenii au posibilitatea să nu mai stea în izolare dacă sunt bolnavi, să se externeze dacă doresc, să nu mai respecte nicio regulă deja se vede, pentru că este motivul principal pentru care acum avem un număr mare de cazuri. Și va exploda peste una, două, trei săptămâni când creșterea numărului bolnavilor va fi exponențială și când sistemul de sănătate nu va mai putea face față. Mi-e frică că vom ajunge în situația Italiei în care pacienții nu mai aveau unde să se interneze, formele grave rămâneau acasă, decedau la domiciliu sau poate pe străzi sau pe coridoarele spitalelor”, a spus Musta, pentru sursa citată.

A apărut un nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Medicii, semnal de alarmă: ”Cereți ajutor dacă vă confruntați cu astfel de probleme!”

Medicul spune că, în acest moment, există o degringoladă în societate, din cauza numeroaselor conspirații existente și a propagării ideii că virusul chiar nu există. „Eu în general am fost optimist și consider că încă mulți oameni sunt de partea celor care se protejează, doar că la ora actuală există o degringoladă în societate și, dacă observați, deja foarte multă lume nu mai știe ce să facă și nu respectă regulile, cred că unii și de rușine că li se atrage atenția: ”Cum? Dar tu chiar crezi în așa ceva?” Lucru care este foarte, foarte grav. Văzând evoluția în ultimele zile a pandemiei, sunt puțin optimist în viitorul nostru apropiat. În viitorul îndepărtat, consider totuși că trebuie să ne regrupăm și să revenim la măsurile necesare pentru a ține sub control pandemia”, a mai spus Virgil Musta.

Aproape 800 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, joi, la 35.802 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 799 de noi îmbolnăviri din 18.986 de teste efectuate, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

România revine la starea de urgență?! Ministrul Sănătății, declarații după recordul de îmbolnăviri: ”Totul depinde de cazurile de la ATI!”

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienţi vindecaţi şi 2.286 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere. Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

Ultimă oră! Încă un record de cazuri noi de COVID-19, în România! 799, în ultimele 24 de ore! 35.802, în total... Focar de coronavirus la o fermă din Marea Britanie. Zeci de români, confirmați pozitiv cu COVID-19...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri