Un studiu arată că mierea românească este un antibiotic chiar mai puternic decât mierea Manuka, produsă în Noua Zeelandă și celebră în lume pentru calitățile sale antibacteriene.
Această comparație a fost făcută în laboratoare din România și Elveția, iar pe baza rezultatelor, doi cercetători din Oradea vor să producă un supliment alimentar pe bază de miere.
În acest studiu au fost analizate mai multe tipuri de miere din România, Elveția și Noua Zeelandă, fiind folosite, de asemenea cele mai cunoscute bacterii: stafilococul auriu și E coli. Rezultatele studiului arată că mierea românească are cele mai puternice proprietăți antibacteriene.
”Rezultatele au fost surprinzătoare, prin faptul că s-a dovedit prin testări de laborator că mierea românească și cea elvețiană au o activitate antibacteriană similară sau chiar superioară mierii de Manuka”, spune Simona Bişboacă, cercetător, potrivit digi24.ro.
Din păcate însă, în ciuda numeroaselor proprietăți binefăcătoare ale mierii, în România consumul este mult sub media europeană.
Despre proprietățile mierii românești, medicul diabetolog dr. Oana Pop a declarat:
”Stimulează inclusiv creșterea imunității. De exemplu, propolisul se folosește foarte mult în aceste afecțiuni și chiar există și derivate din miere și propolis care se folosesc ca și adjuvante la o terapie respiratorie”
Așadar, mierea românească este mai eficientă, dar și mai ieftină decât celebra miere de Manuk: Un borcan de 250 de grame cu miere românească costă între 25 și 30 de lei. Celebra miere Manuka, din Noua Zeelandă, se vinde cu peste 100 de lei borcanul.
Clipe de coșmar în centrul Bucureştiului! Cuțitar încătușat de poliție! Bărbatul ar fi atacat mai multe persoane... Alegeri prezidențiale 2019: Măsuri speciale înainte de turul doi. Peste 2.700 de polițiști, mobilizați în Capitală...