Antena Căutare

Neatza: Noi modificari la Noul Cod Rutier sunt propuse pentru dezbatere publica

Comisarul-sef Costin Tatuc, director adjunct la Directia Rutiera a IGPR,  a venit la "Neatza" si a vorbit despre Noul Cod Rutier

Reprezentantul IGPR a spus ca nu este o modificare care intra in vigoare acum, ci doar o dezbatere publica. "Sunt doar propuneri in scopul cresterii sigurantei rutiere si diminuarii accidentelor. Fiecare cetatean poate veni cu propuneri sau opinii", a declarat Costin Tatuc.

Schimbarile vizeaza doar abateri foarte grave, care pun in pericol siguranta rutiera: conducerea sub influenta alcoolului, depasirea limitei legale de viteza cu foarte multi kilometri, trecerea pe rosu sau nerespectarea trecerii la nivel cu calea ferata.

Autoritatile doresc sa reduca mortalitatea in accidentele de circulatie, pana in 2020, cu 50 la suta si, mai ales, sa responsabilizeze conducatorii auto.

Amenzile sunt propuse intentionat atat de mari, deoarece oamenii nu vor avea de unde sa plateasca si se vor abtine de la a mai calca pedala de acceleratie. Mai mult, daca nu au posibilitatea de a plati amenda, cei sanctionati pot face si munca in folosul comunitatii.

Puteti urmari editia integrala a emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" pe Antenaplay.ro!

Vremea cu Flavia Mihasan: "Toamna se teme sa isi intre in drepturi"... Dorel ar fi invidios: Un sofer a daramat 20 de stalpi de telefonie si electricitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x