Antena Căutare

A apărut un nou caz de meningită! De unde a contractat boala adolescenta de 16 ani și în ce stare se află 

A apărut un nou caz de meningită, la doar câteva zile după ce o adolescentă de 18 ani a murit din pricina acestei boli. Autoritățile din Botoșani sunt în alertă, iar acestea susțin că fata a contractat boala în  Italia. 

A apărut un nou caz de meningită, la doar câteva zile după ce o adolescentă de 18 ani a murit din pricina acestei boli. Autoritățile din Botoșani sunt în alertă, iar acestea susțin că fata a contractat boala în Italia.

Adolescenta se află internată în spital și primește tratament cu antibiotice, ea fiind diagnosticată cu meningită meningococică la sfârșitul săptămânii trecute, după ce s-a confruntat cu dureri puternice de cap.

Eleva de 18 ani de la ”Gheorghe Lazăr” diagnosticată cu meningită a murit! Ce este această boală și care sunt principalele simptome

”A fost internată iar la analize a fost confirmat diagnosticul de meningită. Fata este din Botoşani dar trăieşte cu părinţii în Italia şi s-a întors pentru vacanţa de Paşte în România. Este al doilea caz apărut în România, după ce în urmă cu câteva zile o tânără de 18 ani din Bucureşti a fost ucisă de meningită. Deocamdată starea fetei din Botoşani este stabilă. ” Avem o suspiciune în investigaţie, care nu face parte dintr-o comunitate locală. Este o persoană venită în vizită şi este în investigaţie. Este cetăţean român, dar nu este rezident în România, aşa că nu se pune problema unui focar local. Au fost identificaţi toţi contacţii, s-au luat toate măsurile necesare”, a precizat medicul epidemiolog Irina Alecu.

Acest caz vine la doar câteva zile după ce o adolescentă de 18 ani de la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” s-a stins din viață după ce a primit același diagnostic.

O elevă eminentă de 13 ani din Gorj a rămas gravidă! Sătenii și-au făcut cruce când au auzit cine este tatăl!... Liceul începe din clasa a X-a! Ministerul Educației a făcut anunțul care schimbă totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x