Antena Căutare

O mamă a aflat că are cancer în timp ce-și alăpta fiica: ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!”

Visul de a deveni mamă a devenit realitate la ”pachet” cu o dramă de neimaginat. Mariana Catană, o femeie în vârstă de 40 de ani, și-a dorit cu ardoare să aibă un copil, însă la scurt timp după ce l-a adus pe lume a aflat că are cancer mamar. 

O mamă a aflat că are cancer în timp ce-și alăpta fiica: ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!”
O mamă a aflat că are cancer în timp ce-și alăpta fiica: ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!”

Mariana Catană este mama unei fetițe de doi ani, pe care a adus-o pe lume după ce a crezut că și-a rezolvat toate problemele de sănătate pe care le are, inclusiv o tuberculoză.

”Mi-am făcut toate analizele deoarece doream să am un copil... La sfârşitul lui februarie 2016, în urma unei radiografii la plămâni, am fost anunţată că am TBC. La începutul lunii martie m-am internat în vederea realizării şi celorlalte analize necesare pentru confirmarea bolii, deoarece mi s-a spus că dacă nu mă internez nu pot face analiză pe spută. Analiza la spută a ieşit negativă, însă domnul doctor mi-a spus că acest lucru nu e relevant că nu am TBC, chiar dacă nu a ieşit şi în spută”, povesteşte Mariana Catană pe pagina Asociaţiei „Salvează o inimă“.

Povestea băiețelului stins, la 4 ani, de cancer: ”Mami, mă duc în cer și acolo mă joc până vii și tu, da?”

Zece zile mai târziu după ce a început tratamentul pentru TBC, femeia s-a prăbușit în spital și și-a pierdut cunoștința pentru câteva minute. S-a gândit că s-a întâmplat din cauza medicamentației, însă ulterior, șase luni mai târziu, a descoperit un nodul.

”În urma căzăturii, m-am lovit destul de tare pe partea stângă a corpului, având echimoze la mână şi la umăr. După aproximativ o săptămână, am sesizat un nodul la sânul stâng. Când am terminat tratamentul de TBC, după şase luni, văzând că nu mi-a dispărut nodulul, am făcut o mamografie, în urma căreia mi s-a spus că nu am de ce să mă tem, că este doar un nodul necancerigen, fără a mi se recomanda verificarea nodulului periodic”, mai povesteşte femeia, potrivit Adevărul.

La finalul aceluiași an, femeia a rămas însărcinată, iar nouă luni mai târziu a născut o fetiță. Ulterior, un an mai târziu, ea a observat din nou nodulul la sân și a mers să-și facă o ecografie.

”În februarie 2019, în timp ce alăptam, am sesizat un nou nodul la axila aceluiaşi sân stâng...“, mai spune femeia. A făcut o ecografie în urma căreia a primit diagnosticul prezumtiv de neoplasm mamar stâng şi i s-a recomandat să facă o biopsie.

Cancerul în România. Cele mai frecvente tipuri de cancer la copii, simptome și tratament

Rezultatul a venit câteva zile mai târziu şi a confirmat suspiciunile sumbre: carcinom mamar invaziv NST de grad III . Şocul a devastat-o şi primul ei gând a fost la micuţa care ar putea creşte fără ea. ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!“. spunea Mariana, luna trecută, pe pagina Asociaţiei „Salvează o inimă“.

Acum, ea se află în Turcia, unde beneficiază de îngrijiri medicale. De cealaltă parte, soțul femeii a fost concediat și a început să aibă grijă de copil.

Atenție la produsele tradiționale din târgurile de Crăciun! Semnalul lansat de autorități: ”Unii dintre comercianți vând... Guvernele sunt în alertă! Trebuie să aloce mai mulți bani pentru sănătate. Schimbările climatice încep să provoace daune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x