Antena Căutare

O româncă din Anglia este refuzată de preoții ortodocși să-și boteze bebelușul pentru că nu este cunununată religios

O româncă din Marea Britanie trece printr-o situație de neimaginat, după ce bebelușul său de 7 săptămâni a fost refuzat să fie botezat de toți preoții români ortodocși, pe motiv că femeia nu este cununată religios cu tatăl copilului.

O mamă româncă din Marea Britanie trece printr-o situație disperată după ce a fost refuzată de toți preoții români ortodocși să își boteze bebelușul de doar 7 săptămâni

O româncă din Marea Britanie trece printr-o situație de neimaginat, după ce bebelușul său de 7 săptămâni a fost refuzat să fie botezat de toți preoții români ortodocși de acolo, pe motiv că femeia nu este cununată religios cu tatăl copilului.

Se pare că acest lucru este obligatoriu pentru parohia de care aparțin în Anglia, și anume că familia din care provine copilul să fie cununată religios.

Ce este și mai bizar, este că acești părinți mai au un copil mai mare, care în urmă cu câțiva ani a fost botezat, deși părinții nu erau cununați.

Se pare că această ,,regulă'' este recentă, venind în urma unei recomandări din partea Înaltpreasfinţitului Părinte IOSIF, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Este regulă: Botezul nu se mai face fără cununia civilă a părinților și nașilor

Într-o declaraţie pentru Observator.tv, unul dintre preoţii români contactaţi de mamă pentru botezul bebeluşului, a precizat că botezul nu se mai face pentru familiile care nu sunt cununate religios şi nici pentru familiile ai căror naşi nu sunt cununaţi religios, iar măsura a fost pusă în aplicare ca urmare a unei recomandări ferme a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif.

Potrivit preotului, prin această măsură se dorește responsabilizarea enoriașilor și a familiilor creștine:

Sfânta Taină a Botezului este mai mult decat un act de cult pe care îl săvârșim la cerere. Este încreștinarea celui venit pe lume și asezarea lui în rândul creștinilor. Botezul copiilor s-a încetățenit pe baza credinței și apartenenței familiei din care face parte la comunitatea creștină. De aceea familia în care este așezat ca și creștin trebuie sa fie una crestină cu tot ceea ce implică ea. Nașii fiind cei care mărturisesc credința în numele finilor lor trebuie să fie și ei creștin ortodocsi, căsătoriți dacă sunt cuplu și să fie un model pentru finii lor din punct de vedere moral. Am menţionat-o deja şi mă repet, într-o şedinţă pe care am avut-o anul trecut cu IPS Mitropolit Iosif, ni s-a cerut să nu mai facem botezuri pentru copiii ai căror părinţi nu sunt căsătoriţi, decât în cazuri deosebite", precizează preotul Ovidiu Severian Semerean, într-o postare pe Facebook, din 9 ianuarie 2019.

Mama beblușului declară că simte această regulă ca o obligație să se căsătorească, deși ea nu dorește acest lucru.

Femeia a rămas fără opțiuni și este nevoite să aducă bebelușul de 7 săptămâni în România pentru a-l creștina:"Simt că sunt obligată să aduc în România un copil de 7 săptămâni, ca să-l botez", deoarece în România nu există această obligativitate.

Sursă: observator.tv

Imaginile Apocalipsei în România! „Arde tot!”. Oamenii se roagă la Dumnezeu pentru a fi ocoliți de nenorocire!... Vești dezastruoase pentru milioane de părinți! Alocaţiile nu vor creşte de la 1 aprilie! Care este anunțul făcut de Mini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x