Antena Căutare

Ce se întâmplă, de fapt, când porți o mască. OMS avertizează: "Măștile de protecție nu sunt soluția miracol împotriva coronavirusului"

Organizația Mondială a Sănătătii trage un semnal de alarmă pentru întreaga polulație cu privire la obligativitatea de a purta măști de protecție. Reprezentanții OMS spun că aceste măști nu sunt soluția miracol împotriva coronavirusului, ele fiind eficiente doar atunci când se respectă toată măsurile de prevenție împotriva Covid-19.

Ce se întâmplă, de fapt, când porți o mască. OMS avertizează: "Măștile de protecție nu sunt soluția miracol împotriva coronavirusului"
Avertismentul OMS cu privire la măștile de protecție | Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru că virusul rămâne în aer până la trei ore și se poate transmite prin praf, de exemplu, OMS avertizează că nu este suficientă purtarea unei măști atunci când o persoană merge într-un spațiu public, cum ar fi la cumpărături. Este esențială respectarea tuturor măsurilor de precauție, de la spălatul pe mâini, la purtatea mănușilor, precum și ieșirea cât mai puțin cu putință din case.

Tratamentul pentru COVID-19 există, OFICIAL! Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a dezvăluit când îl vom avea! „Va vindeca pacienții cu coronavirus” – VIDEO

Măștile confecționate acasă pot fi purtate doar în anumite condiții

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, le transmite celor care îşi confecţionează acasă măşti de protecţie că trebuie să le spele şi să le calce zilnic, pentru a le dezinfecta.

"Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. (...) Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii... puteţi improviza! Totodată, dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă şi să o călcaţi", a spus Arafat.

La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Recomandarea de a purta măști a fost făcută pe plan internațional

Arafat reamintit că, iniţial, "ideea generală pe plan mondial" a fost că masca nu este necesară decât în cazul persoanelor cu simptome, asta şi din cauza penuriei de măşti, prioritară fiind aprovizionarea personalului medical.

"Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii (...) oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. (...) Va dura până ne vom obişnui cu această practică, dar din ce văd şi din informaţiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi şi cât de haios sau ciudat am arăta", mai spune șeful departamentului pentru Situații de Urgență.

Unul din cei mai mari susținători ai purtării măștilor este medicul Virgil Musta, de la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Asistentă cu coronavirus, sărbătorită cu tort și baloane pe patul de spital. „Eroii îngenunchează, ei nu cad niciodată!”... STS: Scădere semnificativă a apelurilor non-urgente la 112/ În primele trei luni ale anului s-au înregistrat peste 2,5 m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x