Live acum
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Ora de închidere a restaurantelor nu va mai fi 21.00 în București! Până la ce oră sunt deschise localurile din Capitală

Ora de închidere a restaurantelor a fost modificată în București! Cetățenii vor putea sta la masă, în oraș, mai mult de cât s-a stabilit inițial. Iată până la ce oră vor fi localurile deschide în Capitală

Ora de închidere a restaurantelor nu va mai fi 21.00 în București! Până la ce oră sunt deschise localurile din Capitală

Profimedia

În urma unor erori materiale în decizia de vineri a Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, Prefectura București a anunțat că autoritățile au făcut o greșeală atunci când au decis închiderea restaurantelor și cafenelelor din Capitală la ora 21:00.

Potrivit unui comunicat de presă, s-a decis printr-o erată ca programul localurilor din Capitală să fie prelungit, astfel restaurantele și cafenelele vor fi deschise până la ora 23:00.

În comunicatul Prefecturii se stipulează: "Instituția Prefectului - Municipiul București informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00"

Citește și: De ce anumiți membri ai unei familiei se îmbolnăvesc de coronavirus și alții nu, deși locuiesc împreună?

Restaurantele și cafenelele din București vor funcționa până la ora 23:00, nu până la 21:00 cum se stabilise inițial

Continuarea comunicatului Prefecturii: „În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor.

Potrivit procesului-verbal de ședință întocmit de Secretariatul Tehnic Permanent, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a constatat că, în intervalul de timp 20.01.2021 - 22.01.2021, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori, potrivit comunicării oficiale a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

De asemenea, s-au luat în discuție obligativitatea respectării prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit Anexei nr.3 a aceluiași act normativ.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

În cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptării măsurilor prevăzute în Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discuții referitoare la modificarea intervalului orar în care se vor aplica acestea măsuri, altfel decât au fost prevăzute în hotărârea de guvern incidentă.

Astfel, potrivit reglementărilor prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a fost întocmită Erata la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care va fi adusă la cunoștința publicului.

Prefectul municipiului București, domnul Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru eroarea susmenționată.”

Recomandari