Antena Căutare

Pacientii Spitalului Judetean din Brasov nu mai primesc mancare

Situatie fara precedent la Spitalul Judetean de Urgenta din Brasov. Pacientii nu mai primesc mancare, din cauza datoriilor pe care le are spitalul la firmele de catering. Reprezentantii spitalului sustin ca au ajuns in imposibilitate de plata.

Spitalul Judetean Brasov are nevoie, lunar, pe timpul sezonului cald, de aproximativ 5,2 milioane de lei pentru a functiona normal, dintre care 500.000 de lei pentru hrana si utilitati, 700.000 de lei pentru medicamente si materiale sanitare si patru milioane de lei pentru salariile angajatilor.

In lunile august - septembrie institutia a primit de la Consiliul Judetean Brasov doar fonduri care au putut acoperi salariile angajatilor.

"Desi s-au facut demersuri, CJAS nu a asigurat in august si septembrie decat banii pentru salarii. In aceste conditii, este dificil sa acorzi asistenta medicala de calitate, pentru ca bolnavii au nevoie si de hrana, caldura si medicamente. Stiu ca la nivel local nu se poate face mare lucru, de aceea fac apel si la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru a gasi solutii in asa fel incat Spitalul Judetean sa nu se scufunde in datorii", a declarat managerul Spitalului Judetean Brasov, Marius Neculoiu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Sindicalistii din invatamant vor protesta la Palatul Cotroceni pe 5 octombrie... Oradea: Laszlo Tokes a montat ilegal placute cu numele strazilor in limba maghiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x