Antena Căutare

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023. Când va avea loc și la ce să se aștepte credincioșii din întreaga țară

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la pelerinajul religios de la Iaşi, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele moaşte urmând să rămână în curtea catedralei timp de nouă zile.

femeie credincioasa la pelerinaj Galerie
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023. Când va avea loc și la ce să se aștepte credincioșii din întreaga țară | Shutterstock

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB) au transmis, joi, că pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe sâmbătă dimineaţă, 7 octombrie, notează News.ro.

Citește și: Nota de plată uriașă a unei cliente la Taverna Racilor. Numai o apă costă 25 de lei, în controversatul restaurant al lui Pescobar

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023. Va începe din data de 7 octombrie și se va termina pe 15 octombrie

Astfel, racla cu sfintele moaşte va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană în cadrul tradiţionalei procesiuni şi va fi depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne până duminică, 15 octombrie.

Alături de sfintele moaşte ale Ocrotitoarei Moldovei vor fi aduse anul acesta spre închinare, de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta), şi sfintele moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul.

”O motivaţie importantă pentru alegerea acestui Sfânt supranumit «exarhul cântăreţilor bisericeşt» a fost conferită de faptul că 2023 este declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept anul comemorativ al imnografilor şi cântăreţilor bisericeşti (psalţi)”, au explicat reprezentanţii MMB.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț important pentru seniori. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024: „Vor crește și cu 40%”

Autorităţile se aşteaptă ca în acest an zeci de mii de credincioşi din întreaga ţară să vină la Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte.

Pe 14 octombrie va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii, începând cu ora 9.30, pe un podium amplasat pe Pietonalul Ştefan cel Mare, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane. Slujba va putea fi urmărită şi de la distanţă, pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate de Primăria Municipiului Iaşi în mai multe locaţii.

Anul trecut, pelerinajul religios de la Iaşi a durat opt zile, iar potrivit autorităţilor, aproximativ 260.000 de persoane au trecut pe la racla care a stat într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult.

Nota de plată uriașă a unei cliente la Taverna Racilor. Numai o apă costă 25 de lei, în controversatul restaurant al lui... Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o plajă din Mamaia. Ce se întâmpla cu tâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x