Antena Căutare

Pensiile vor crește de la 1 septembrie. Încă o confirmare a majorării veniturilor pentru pensionari

Pensiile vor crește în perioada următoare. Încă o confirmare a majorării veniturilor pentru pensionari vine de la Ministrul Muncii. Violeta Alexandru reafirmă hotărârea Guvernului de a majora punctul de pensie începând cu 1 septembrie, însă evită să avanseze procentul cu care vor creşte pensiile.

Pensiile vor crește de la 1 septembrie. Încă o confirmare a majorării veniturilor pentru pensionari Galerie
Pensiile vor crește în perioada următoare, confirmă Ministrul Muncii

”Procentul este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. (...) Cu siguranţă în câteva zile această informaţie, cu tot cu restul cifrelor, vor fi date publicităţii”, spune Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie

”Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte (...) Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea Guvernului de a creşte pensiile. (...) Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune, însă nu suntem astăzi în situaţia pe care o avea PSD când a propus această lege. Ce ştim sigur este că acest guvern va mări pensiile, este conştient de nevoile pe care le au pensionarii”, a declarat Violeta Alexandru, marţi seară, într-o emisiune la postul public de televiziune.

Citește și: Ordonanța privind majorarea alocaţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Când vor primi copiii mai mulți bani

Ea a precizat că în maximum două săptămâni va avea loc rectificarea bugetară şi că tot atunci se va decide şi cu cât va creşte punctul de pensie.

”Suntem determinaţi să fie creşterea de la 1 septembrie, cel puţin în acest moment nu am informaţii care să sugereze că ar putea fi o altă dată”, a precizat ministrul Muncii.

Pensiile vor crește de la 1 septembrie. Încă o confirmare a majorării veniturilor pentru pensionari

*Ministrul Muncii, Violeta Alexandru; Foto: Hepta

Procentul de majorare a pensiilor, din toamnă, rămâne un mister

Alexandru a evitat să menţioneze care este procentul cu care va creşte punctul de pensie şi a afirmat că ”i se pare o tragedie” să majorezi pensiile mai mult decât poate suporta bugetul.

”Procentul este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. (...) Cu siguranţă, în câteva zile această informaţie, cu tot cu restul cifrelor, vor fi date publicităţii”, a adăugat Violeta Alexandru.

Citește și: Klaus Iohannis, despre ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile! „Ne găsim într-o situație complicată. Nu sunt bani pentru ce s-a propus inițial”

Ea a făcut referire şi la aşa-numita pensie minimă, de care beneficiază cei care au stagii de cotizare mici, spunând în acest context că ar fi ”injust” ca această pensie să fie la nivelul celor mai mici pensii ai căror beneficiari au plătit la sistem şi au muncit zeci de ani.

Organizația Mondială a Sănătății, prima reacție după ce Rusia a anunțat că a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19: ”Trebuie... Cum a fost pedepsit controlorul de tren care nu purta mască de protecție și spunea că virusul nu există: ”Salariul va fi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x