Antena Căutare

Pensiile vor crește în 2024! În ce luni vor avea loc cele două măriri și de ce se va ține cont

În 2024 pensiile vor crește de două ori la o distanță de 9 luni. Cele două creșteri au loc în contextul indicelui inflației care i-a făcut pe seniori să se descurce din ce în ce mai greu. Pensionarii mai au de așteptat foarte puțin până la prima mărire a venitului. Iată când ar trebui să apară prima creștere.

Imagine cu o femeie care se uită cu îngrijorare la bonul de cumpărături. Galerie
În 2024 pensiile vor crește de două ori la o distanță de 9 luni. | Shutterstock

Pe data de 31 octombrie 2023, Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în urma sedinței de coaliție de la Palatul Victoria că pensiile vor avea parte de două creșteri în anul 2024, fiind un an electoral.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a precizat faptul că prima creștere va avea loc chiar în prima zi a anului 2024, mai exact, pe 1 ianuarie.

Cea de a doua creștere a pensiilor pe anul acesta s-a anunțat că va avea loc la început de toamnă, mai exact pe data de 1 septembrie.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale. Ce prevede reforma de care depinde Planul Național de Redresare și Reziliență

Pensiile cresc de două ori în anul 2024

„Pensiile vor crește de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13,8% și la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile”, a transmis Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Au mai existat și în trecut precizări cu privire la aceste creșteri, iar cea mai recentă a fost în urmă cu o săptămână atunci când șeful Guvernului menționa că toate pensiile se vor mări cu indicele de inflație.

În urmă cu aproximativ o lună, liderul PSD, Marcel Ciolacu declara din nou că acest context al creșterii va fi raportat directn la rata inflației. Un aspect important în acest sens este faptul că nu toți pensionarii vor avea parte de o mărire cu același procent.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț important pentru seniori. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024: „Vor crește și cu 40%”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a făcut și el câteva precizări cu privire la acest aspect.

„În urma recalculării pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari și cu siguranță nicio pensie nu va scădea” menționa Președintele Senatului României.

„PNL este partidul care a majorat pensiile cu peste 40% în trei ani, în timpul guvernărilor liberale. Am dus punctul de pensie de la 1.265 lei, cât era în anul 2020, până la 1.785 lei, cât este în prezent. Și asta vom continua să facem în coaliție”, a mai adăgat Nicolae Ciucă.

Proiectul acestei noi legi a pensiilor a fost finalizat, documentul fiind deja prezentat în ședința coaliției PSD-PNL.

Citește și: Legea despre care trebuie să știe toată lumea. Cine va avea prioritate la magazine și la ghișee de acum înainte

În anul 2024, românii vor putea ieși la vot de patru ori pentru un viitor mai bun. Aceștia sunt invitați să participe la patru tipuri de alegeri esențiale.

Alegerile din acest an sunt:

  • alegerile parlamentare
  • alegerile europarlamentare
  • alegerile locale
  • alegerile prezidențiale

Citește și: Trei ponturi ca să ai noroc la bani. Ce să faci ca să atragi prosperitatea financiară, potrivit Lidiei Fecioru

De la 1 ianuarie 2024 peste cinci milioane de români vor avea parte de prima creștere a pensiilor din anul respectiv. Prin cele două măriri se urmărește și dorește ca pensia minimă din România să se apropie de cea medie pentru a-i ajuta pe oameni să se descurce mai ușor în această perioadă grea din punct de vedere economic.

A1.ro, lider în categoria Divertisment cu 3.847.279 vizitatori unici în octombrie. Antena 1, aplicația cu cea mai mare a... Cele mai importante documente vor putea fi obținute online. Care sunt acestea și ce trebuie să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x