Reporterii Observator au testat la un laborator din Capitală mai multe sortimente de piept de pui, cârnaţi şi peşte. Rezultatele arată pierderi chiar şi de peste 50 la sută, în urma preparării.
Mai exact, în cazul anumitor tipuri de cârnaţi, după ce au fost gătiţi, cantitatea s-a înjumătăţit. Cu alte cuvinte, dăm banii pe mâncare care nu există.
Analizele realizate la un laborator din Capitală arată că, de fapt, plătim cantităţi duble, faţă de cât ajungem într-un final să punem pe masă. Motivele sunt mai multe. În primul rând, carnea conţine multă apă şi multă sare, iar prin procesare, gramajul se înjumătăţeşte, pentru că apa rămâne atât în farfurie cât şi pe grătar.
Au fost testate trei tipuri de peşte congelat, şase feluri de piept de pui, de la diferite firme şi 14 tipuri de cârnaţi. Toate măsurătorile de laborator au arătat că indiferent de sortiment, carnea e amestecată cu apă şi sare.