Antena Căutare

Bani de la stat pentru zeci de mii de români! Polițiștilor le vor fi decontate și ratele pentru locuințele cumpărate cu rate de la dezvoltatori

Polițiștii ar putea să beneficieze de decontări lunare pentru cazare și în cazul apartamentelor pe care și le achiziționează cu rate direct la dezvoltatorii imobiliari, potrivit unui proiect de modificare a Statutului polițistului publicat miercuri în dezbatere publică. Acum, însă,  ei beneficiază de astfel de decontări, dar numai pentru chiria lunară sau pentru achitarea ratei la o locuință cumpărată printr-un credit bancar.

Polițiștii ar putea să beneficieze de decontări lunare pentru cazare și în cazul apartamentelor pe care și le achiziționează cu rate direct la dezvoltatorii imobiliari, potrivit unui proiect de modificare a Statutului polițistului publicat miercuri în dezbatere publică. Acum, însă, ei beneficiază de astfel de decontări, dar numai pentru chiria lunară sau pentru achitarea ratei la o locuință cumpărată printr-un credit bancar.

Astfel, în cazul în care proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului va fi modificat, aceștia vor putea beneficia de compensare a cheltuielilor suportate cu cumpărarea unei locuințe în rate. În acest moment, polițiștilor le sunt acoperite doar cheltuielile pe care le au cu chiria sau cheltuielile pe care trebuie să le suporte în urma contractării unui credit ipotecar/imobiliar (această ultimă opțiune a fost reglementată în decembrie 2018).

Citește și: Individul care a furat probele de la secția de poliție din Cornu ar fi acționat la pont! Cinci polițiști, anchetați disciplinar

Conform proiectului, cheltuielile care vor fi acoperite sunt reprezentate de costurile lunare „generate de contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe conform scadențarului de plată, mai puțin cele legate de rambursările anticipate, eventualele dobânzi penalizatoare şi alte costuri care nu se regăsesc în scadențarul de plată a ratelor lunare”, potrivit Avocatnet.ro.

De asemenea, condițiile de obținere a compensării cheltuielilor vor fi la fel ca cele de până acum:

Citește și: Polițist acuzat că a încercat să violeze două fete

  • polițistul să fie numit în prima funcție într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul sau
  • să fie nevoit să se mute în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul;
  • să nu dețină o locuință proprietate personală în acea localitate, nici el/ea și nici soția/soțul acestuia;
  • să nu i se poate asigura spațiu de locuit corespunzător;
  • compensația poate ajunge până la 50% din salariul de bază;
  • compensația să acopere o singură locuință achiziționată în timpul carierei;
  • compensația va putea acoperi doar achiziționare unei locuințe, în rate, fiind exclusă posibilitatea cumulării acestei compensații cu o alta (pentru chirie, de exemplu).
  • Important! Și poliștii numiți în prima funcție sau mutați în interesul serviciului în localitatea de domiciliu vor putea obține beneficiile mai sus-menționate, însă doar „în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin ordin al ministrului afacerilor interne, însușite de către conducătorul unității din care face parte polițistul, la solicitarea acestuia”.
Tinerii care au evadat din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş, prinși de polițiști, după aproape 24 de ore... Metrorex anunţă deschiderea mai multor casierii destinate achiziţionării titlurilor de călătorie pentru elevi şi studenţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x