Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Preotul Radu Preda, mesaj controversat la adresa BOR: „Explicați raportul dintre igienă și minune! Dacă nu puteţi, căraţi-vă la mănăstirile de metanie”

Preotul român Radu Preda a reușit să stârnească un adevărat val de reacții în mediul online după ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care critică pe cei din ierarhia Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Ce a dezvăluit părintele?

Părintele Radu Preda i-a uluit pe ortodocși cu mesajul postat pe Facebook

Atac dur lansat de preotul Radu Preda la adresa ierarhilor BOR, după ce aceștia au luat decizia de a amâna împărtăşirea credincioşilor.

Pe pagina sa de Facebook, preotul susține că multe fețe bisericești sunt nemulțumite de decizia de-a amâna împărtășirea credincioșilor. Iată mai jos cuvintele dure, publicate recent de preotul Radu Preda pe contul său de socializare:

MESAJUL PREOTULUI RADU PREDA DESPRE ÎMPĂRTĂȘANIE

„LAȘITATE

De câteva zile, preoțimea fierbe. Amânarea, respectiv interzicerea Sfintei Împărtășanii, smintește, revoltă și dezgustă. Ce avem din partea ierarhiei? Un comunicat-două, o ieșire în fața camerelor de luat vederi. Nimic altceva.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic

În schimb, este trimisă în "teritoriu", virtual, acea categorie infam-nesuferită a protopopilor, adică prelungirile biologice ale episcopilor copleșiți de atâta responsabilitate, încât de două luni de zile nu ai mai auzit de ei.

citește și: Nici spovedania nu va mai fi ce a fost! Ce se va întâmpla cu lingurița de împărtășanie. Reguli noi, în biserici! Cum se vor face slujbele, botezurile şi cununiile

Preotul Radu Preda, mesaj controversat la adresa BOR: „Explicați raportul dintre igienă și minune! Dacă nu puteţi, căraţi-vă la mănăstirile de metanie”

Părintele Radu Preda i-a uluit pe ortodocși cu mesajul postat pe Facebook

Un astfel de protopop, de pildă, avertiza că va denunța la poliție, în Germania, pe acei parohi care nu mențin distanța socială. Un altul, tot de pe aici, vrea să îi convingă în ședințe tembele, tot digitale, pe confrați că cercul este pătrat. Îi înțeleg pe majoritatea vlădicilor: au dat de necaz. Nu tu sfințiri, nu tu decorații, nu tu diplome de aleasă, meta și mega prețuire, nu tu agape. Greu. Sfârșitul lumii, soră! Ei bine, una din două: ieșiți, fiecare în eparhia lui, și explicați cum vine treaba că noi invocăm Duhul Sfânt, prefacem, cu putere de Sus, darurile, dar le ținem doar pentru noi.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Explicați care este raportul dintre igienă și minune, dintre linguriță și alte forme de părtășie la cina cea de taină, dintre comuniunea euharistică și flămânzii Domnului. Dacă nu vreți sau nu puteți, cărați-vă urgent la mânăstirile de metanie, reluați-vă meseriile de bază, electricieni sau ce ați mai fost, lăsați cheia sub ghiveciul de flori din dreapta, că ne organizăm noi.

Da, respectăm rigorile sanitare, dar nu lăsăm Biserica la cheremul unor sclerați care se urcă, demonic, cu bocancii pe Sfânta Masă. Fiecare preot, la parohie, are abordarea lui pastorală, găsește soluții, alină, mângâie și hrănește. Da, hrănește, nu pune stavile, nu pune pe fugă, nu dezertează, nu se ascunde, nu amână, nu se eschivează. Curaj! Că nu suntem noi în chestiune, ci Altcineva.

Sus să avem inimile!”, a scris preotul Radu Preda, pe pagina sa de Facebook, potrivit celor de la Antena 3.

Recomandari