Antena Căutare

Prime nesimtite la Complexul Energetic Rovinari

In vreme de criza, cand seful statului sau membri Guvernului ne amintesc aproape zilnic ca trebuie sa strangem cureaua, angajatii Complexului Energetic Rovinari incaseaza prime de vacanta. Valoarea acestora este de 75% din salariu.



Dupa prima de Paste, ziua Minerului, ziua Energeticianului, a venit si randul primei de vacanta. Pe statul de plata, aceasta ultima bonificatie incasata este trecuta ca ajutor de vacanta si reprezinta 75% din salariu.

"Chiar daca se face mare tam-tam pe acest subiect, acordarea acestor prime este prevazuta in Contractul Colectiv de Munca. Mai mult, in ultimele sase luni, Complexul Energetic Rovinari a avut un profit de 46 de miliarde de lei vechi", a explicat Diana Milea, purtatorul de cuvant al Complexului Energetic Rovinari.

Si sindicatele sustin ca primele sunt legal acordate, intrucat ele au fost negociate in contractul colectiv de munca. Gheorghe Culina este liderul de sindicat al TESA, de la Complexul Energetic Rovinari. El sustine ca aceaste prime, la fel ca alte astfel de bonificatii pe care le incaseaza salariatii de la Complex, au fost negociate cu administratia la inceputul fiecarui an.

In 2010, desi ne aflam in criza, conducerea Complexului Energetic Rovinari, societate la care Ministerul Economiei detine 75% din actiuni, restul fiind detinute de Fondul Proprietatea, a negociat acordarea acestor prime.




Citeste tot articolul in Jurnalul!

Foto: Intactimages

La Complexul Rovinari se dau prime pentru orice, chiar si pentru muraturi... Politisti cercetati pentru abuz in serviciu in Slatina din cauza unei masini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x