Antena Căutare

Primul deces din cauza gripei: O femeie de 55 de ani, rapusa in urma unor complicatii

O femeie de 55 de ani din Bistrita-Nasaud este prima persoana care a decedat din cauza gripei, in tara noastra. Aceasta a murit din caza unor complicatii, relateaza Antena 3.

Femeia a fost vaccinata antigripial pe 3 decembrie 2012 si, in aceeasi luna, a contactat virusul gripal. Pe 1 ianuarie, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, acuzand febra, frisoane, dureri toracice si tuse. Ulterior, a fost interata la sectia de boli infectioase si a fost diagnosticata cu bronhopneumonie.

Pe 5 ianuarie, a fost transferata la Terapie Intensiva si pusa pe ventilatie mecanica, dar a murit patru zile mai tarziu.

Conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, femeia nu a mers la medicul de familie, dar si-a administrat singura antibiotice, timp de trei zile.

Astazi, Institutul Cantacuzino a confirmat ca femeia a decedat din cauza virusului gripal AH1.

Un sibian a deschis o crescatoria de cerbi si caprioare, exemplare in valoare de mii de euro... Ion Tiriac si Gabriel Cotabita, printre chiriasii celebri ai RA-APPS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x