Antena Căutare

Profesorii, studentii si agricultorii dau startul protestelor

Cateva sute de profesori protesteaza astazi in fata sediului Parlamentului ca urmare a deciziilor anuntate de Guvern de reducerea drastica a veniturilor. Dascalii au inceput pichetarile la ora 10:30, urmand sa se incheie 13:30. Alaturi de profesori vor protesta si cateva sute de studenti, in fata Ministerului Educatiei, intre orele 13:00 si 14:00. De asemenea, peste 3.000 de agricultori vor manifesta in fata Guvernului, nemultumiti fiind de diminuarea subventiilor.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" au anuntat ca vor organiza in zilele de 11, 12, 13, 18, 19 si 20 mai actiuni de protest in fata Palatului Parlamentului. Zilnic, sunt asteptati la manifestatii, potrivit sindicalistilor, aproximativ 200 de persoane.

Masurile draconice luate de guvernanti ii scoate strada pe bugetari. Nemultumirile s-au amplificat odata cu reducerea salariilor cu 25 de procente.

Presedintele Confederatiei National Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, ameninta ca vom vedea aceleasi scene ca in Grecia, adica presiune zilnica pe guvernanti.

Acesta a declarat, luni, ca la actiunile de pichetare a sediilor Guvernului si Presedintiei vor participa zilnic aproximativ 1.000 de persoane, iar la mitingul din 19 mai sunt asteptati 40.000 de oameni in Piata Victoriei.




Galati: Primul "tren" rutier electric produs in Romania... VIDEO! Urmarire ca-n filme in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x