- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
”Compensaţia financiară este, tradiţional, pe primul loc atunci când o persoană căuta un loc de muncă. În ultima vreme, se observă, la nivel global, tendinţa de a renunţa la o parte din remuneraţie pentru un pachet de beneficii care cuprinde oportunităţi de formare şi dezvoltare de tip upskilling sau flexibilitatea programului de lucru. Această preocupare a angajaţilor pentru programe de formare a devenit mai mare, recent, ca urmare a transformărilor extrem de rapide generate de noile tehnologii, cu impact major inclusiv asupra forţei de muncă. Astfel, mulţi angajaţi conştientizează că trebuie să îşi îmbunătăţească abilităţile digitale şi nu numai, pentru a rămâne competitivi pe piaţa muncii”, spune Ionuţ Sas, partener, People & Organisation Leader, PwC România.
De asemenea, reputaţia angajatorului şi experienţa pe care candidaţii o au pe parcursul procesului de recrutare sunt foarte importante în acceptarea unui job.
Potrivit sondajului, 92% dintre candidaţi spun că au experimentat practici slabe de recrutare la un moment dat în carieră, peste 60% arătându-se nemulţumiţi fie pentru că procesul de recrutare a durat mai mult de o lună, fie pentru că recrutorii au întrerupt fără explicaţii orice comunicare.
"Spre exemplu, 49% dintre candidaţii care lucrează în sectoare cu o cerere ridicată precum tehnologia, băncile şi energia au spus că sunt mai dispuşi să refuze un job din cauza procesului de recrutare. De asemenea, 56% dintre respondenţi au arătat că descurajează alte persoane să aplice la astfel de companii", mai arată studiul.
Principalele concluzii ale raportului arată că 51% ar ceda un procent din salariu pentru o flexibilitate mai mare, iar 37% au declarat că ar fi dispuşi să renunţe la o parte din salariu pentru şansa de a învăţa noi abilităţi.
Acelaşi procent consideră oportunităţile de perfecţionare drept cel mai important factor în decizia de accepta un nou loc de muncă, după compensaţia financiară.
De asemenea, 62% dintre candidaţi au declarat că este mai probabil să aplice pentru un loc de muncă într-o companie care se angajează deschis să îmbunătăţească diversitatea şi incluziunea.
Cei mai mulţi candidaţi preferă să comunice cu oameni în procesul de recrutare şi mai puţin să utilizeze soluţii automatizate.
Totuşi, 44% dintre candidaţi au declarat că sunt deschişi să utilizeze opţiuni de automatizare şi tehnologie ca să obţină informaţii în timpul procesului de recrutare şi 65% şi-ar dori o aplicaţie de unde să afle stadiul procesului de recrutare.
78% au declarat că se aşteaptă ca procesul de recrutare să fie clar cu privire la modul de utilizare a datelor cu caracter personal.
PwC este o reţea de firme prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 276.000 de specialişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.
Sursa : news.ro
Ce cuprinde masa tradițională de Crăciun în penitenciare... Decizie dramatică în cazul Caracal! Părinții Alexandrei, chemați la DIICOT să ridice certificatul de deces al fetei...