Antena Căutare

Rectorii cer amendarea de urgenta a Legii Educatiei

Consiliul National al Rectorilor (intrunit pe 28 ianuarie la Iasi – n.r.) considera ca Legea Educatiei Nationale necesita amendarea, in regim de urgenta, pentru a asigura functionalitatea sistemului de invatamant.

"Actuala Lege a Educatiei anuleaza autonomia universitara, generand efecte negative asupra functionarii sistemului prin recentralizarea deciziilor"


"Ca urmare, se solicita solutionarea, de urgenta, pentru a nu perturba anul universitar in desfasurare, pentru a nu pune universitatile in situatia de a nu mai indeplini criteriile de acreditare, pentru a beneficia de resursa umana cu cea mai inalta calificare, pentru a nu reduce potentialul de cercetare stiintifica si de conducere a lucrarilor de doctorat si pentru a nu decapita invatamantul superior prin pensionarea in acest an universitar a circa 2000 de profesori universitari",


Aplicarea Legii Educatiei, fara elaborarea anterioara a unor metodologii adecvate, determina dificultati majore asupra carora rectorii s-au pronuntat cu toata fermitatea. Legea necesita elaborarea a 55 de Hotarari de Guvern si a 33 de reglementari de nivel institutional subsecvente acestor hotarari. "Inadvertentele din actuala Lege a Educatiei nu pot fi corectate decat prin acte normative cu aceeasi putere (legi, ordonante de urgenta)", arata CNR.

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Nati Meir, la a patra incercare de suicid... Vanatoare de 400.000 de euro pe aeroporturile Otopeni si Baneasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x