Regele Mihai a murit! Carte de condoleanțe în memoria regelui Mihai I, deschisă la Catedrala Reîntregirii. Românii își pot deplânge Regele scriind câteva rânduri

O carte de condoleanțe pentru toți cei care doresc să își aștearnă în scris gândurile și sentimentele față de regele Mihai I a fost deschisă în pridvorul Catedralei Reîntregirii, lăcaș de cult ctitorit de bunicii acestuia, Ferdinand și Maria, și unde fostul suveran a fost prezent ultima dată la Crăciunul din 2009.

O carte de condoleanțe pentru toți cei care doresc să își aștearnă în scris gândurile și sentimentele față de regele Mihai I a fost deschisă în pridvorul Catedralei Reîntregirii, lăcaș de cult ctitorit de bunicii acestuia, Ferdinand și Maria, și unde fostul suveran a fost prezent ultima dată la Crăciunul din 2009.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, după ce în seara de marți, după slujba Vecerniei, a avut loc o slujbă de pomenire a regelui Mihai I, miercuri, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, în cadrul Sfintei Liturghii, au fost înălțate rugăciuni pentru odihna sufletului fostului suveran. "În pridvorul Catedralei Reîntregirii, este deschisă o carte de condoleanțe pentru toți cei care doresc să își aștearnă în scris gândurile și sentimentele față de fostul suveran al României, acum, la trecerea sa la cele veșnice", au menționat aceștia.

Prima vizită pe care Mihai I a efectuat-o la Alba Iulia a fost în 1929, la Serbările Unirii. A revenit aici la începutul anului 2007, în 4 ianuarie. Ulterior, în același an, a petrecut la Alba Iulia Sfintele Sărbători de Paște. Ultima sa vizită în Alba a fost în 2009, de Crăciun, când a primit și titlul de "Cetățean de Onoare al municipiului Alba Iulia".

Ultimele știri