Căutare Live

Regionalizarea ne-ar putea aduce o capitala a rromilor. Vezi care ar fi aceasta!

Pe langa impartirea tarii in opt mari regiuni, in curand am putea avea si o capitala a romilor. Prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj isi doreste ca municipiul Cluj-Napoca sa devina capitala minoritatii pe care o reprezinta.

Aurel Pascu, prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj, isi doreste ca la finalul procesului de regionalizare, Clujul sa devina capitala romilor.

"Daca se va ajunge la regionalizare, iar Romania va fi impartita in opt regiuni, noi am dori ca municipiul Cluj-Napoca sa devina capitala romilor din Romania, pentru ca aici romii au mai multe posibilitati de integrare sociala. Cluj este un centru universitar important, avem locuri pentru romi, sunt multi studenti romi, sunt multi elevi romi la liceele si scolile din municipiu. La Cluj-Napoca nu avem regi si imparati romi, nici bulibasa, nu exista clanuri care sa creeze probleme autoritatilor locale, nu avem un stabor al romilor si nici nu se inregistreaza un numar mare de infractiuni savarsite de romi. Ne-ar avantaja acest statut de capitala a romilor din Romania, mai ales ca municipiul Cluj-Napoca va fi si capitala viitoarei regiuni de nord-vest", a declarat Pascu, potrivit Mediafax.

Acesta mai propune infiintarea unui oficiu regional pentru romi in fiecare capitala de regiune.

VERDICT: Judecatoarea Maria David, condamnata definitiv la patru ani de inchisoare cu executare ... Viitorul ne surade! Crestem odata cu tara! 76 la suta dintre elevi NU au luat simularea la BAC......
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri