Antena Căutare

Revine canicula! Urmează zile de foc cu până la 37 de grade Celsius la umbră

Canicula va continua să fie prezentă pe durata următoarelor două săptămâni, la nivelul întregii țări, aceste episoade fiind întrerupte de perioade de instabilitate atmosferică, cu averse și descărcări electrice, în special între 9 și 11 iulie, dar și pe 14 iulie, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru intervalul 6-19 iulie, publicată luni.

Canicula revine pe tot teritoriul țării noastre, începând cu săptămâna următoare, anunță meteorologii. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va începe să se încălzească de luni, când maximele termice vor atinge valori de până la 32-33 de grade Celsius.

Marți și miercuri, valorile vor crește și mai mult, astfel încât se va instala disconfortul termic.

În Banat, vremea va fi caniculară în primele trei zile ale intervalului, când temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 36 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 18 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala în noaptea de 8/9 iulie și pe parcursul zilei de 9 iulie, precum și în jurul datei de 14 iulie. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

În Crișana, în primele trei zile ale intervalului, vremea va fi caniculară, mediile maximelor diurne urmând a se situa, în general, între 36 și 38 de grade, iar ale minimelor între 17 și 19 grade.

Potrivit ANM, în primele două zile, în Maramureș, vremea va fi caniculară în primele trei zile ale intervalului, când maximele termice se vor încadra, în medie, între 34 și 36 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 17 grade.

În Moldova, valorile termice vor crește treptat în primele zile ale intervalului, astfel încât, pe 8 iulie, se vor atinge, în medie, 37 de grade ziua și 20 de grade noaptea.

În Muntenia, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii valorile termice atingând, în medie, 36 de grade ziua și 18-20 de grade noaptea.

Ultima proba la BAC 2016, un fleac! Liceeni au intrat, oficial, în vacanţă! Au venit la examen cu bagajul de distracție... Carambol pe drumul spre mare! Trei tamponări, în care au fost implicate 21 maşini, s-au produs pe Autostrada Soarelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x