Antena Căutare

Revoltător! Un certificat de handicap în schimbul unei sume de bani, câtorva porci, ouă sau unei bucate de brânză

Președintele Asociației Teritoriale a Surzilor din Iași, dar și membrul comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistența și Protecția Copilului Iași a fost condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență.

Revoltător! Un certificat de handicap în schimbul unei sume de bani, câtorva porci, ouă sau unei bucate de brânză
Un certificat de handicap în schimbul câtorva porci, unei bucate de brânză, carne sau ouă

Supranumitul „Sile Cămătaru” , Romeo Bărboşelu este acuzat că cerea bani, până la 1.000 de euro, dar și porci, carne, ouă, brânză sau smântână în schimbul eliberării de certificate de handicap, uneori false.

„Mita de la aceştia era cerută pe faţă, fără niciun scrupul, de la euro la porci sau alte bunuri. Nici cei săraci nu scăpau, fiind puşi să aducă ouă, brânză, pască sau orice mai au prin bătătură", se arată în Ziarul de Iași.

Anchetatorii l-au acuzat pe bărbatul în vârstă de 66 de ani pentru că, în calitatea sa, "a înţeles să obţină diferite avantaje materiale pentru sine", îndeplinind atribuţiile de serviciu "pentru satisfacerea propriilor nevoi".

Bărbatul a fost prins cu ajutorul unui martor sub acoperire care urma să primească de la acesta un certificat de handicap deși, era perfect sănătos. Persoanele cu venituri materiale mici trebuiau să îi ofere acestuia ouă, brânză, carne sau smântână pentru a putea primi un certficat.

După o amendă ca asta, RADET intră în faliment! Ce sumă trebuie să plătească după ce două mașini din Capitală au căzut î... O asistentă din Bihor a fost filmată în timp ce fuma într-o ambulanță. „Nu avea voie să fumeze în autospecială”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x