Antena Căutare

Roman luat ostatic in Algeria: "Am evadat. Nu am fost salvati de nimeni. Am mers 35 km prin desert"

Unul dintre romanii luati ostatici in Algeria a ajuns in tara. El a facut primele declaratii.

Liviu Floria, din Pitesti, este unul din romanii luati ostatici in Algeria. Ororile pe care acesta le-a trait sunt greu de explicat. Dupa ceea ce a avut de indurat nu cu mult timp in urma, este de mirare ca mai are puterea sa vorbeasca. El a facut, totusi, primele declaratii despre cosmarul in care a fost prins zile intregi, fara sa stie daca va scapa cu viata.

"Nu sunt foarte bine psihic, dar fizic sunt bine. Nu am dormit prea bine. Vreau sa fiu sigur ca ai mei colegi sunt in siguranta si pe urma mai vorbim", a declarat acesta, pentru Antena 3.

IATA CE A POVESTIT UN ALT FOST OSTATIC ROMAN, DESPRE ORORILE DIN ALGERIA!

Liviu Floria a declarat pentru Antena 3 ca a ajuns in Romania ieri seara, la ora 21:30, venind de la Frankfurt.

"Nu a venit nimeni sa ne salveze. Am reusit sa fugim si am reusit sa ne salvam, pana la final. Am fost doar preluati de armata algeriana", a aratat Floria.

"Au fost doua zile de teroare absoluta, de miercuri dimineata pana vineri la ora 17:00 am fost sub o teroare permanenta. Nu am stat laolalta cu ceilalti romani, dar am fost langa un prieten cu care am reusit sa plec de acolo", a adaugat Floria.

"Noi ne aflam intr-o zona de birouri, in care erau mai multi colegi, la ora aceea de dimineata. Eu si colegul ne-am ascuns in biroul meu, am incuiat usa, curentul taiat, luminile stinse. Au venit teroristii, au cautat, au dat cu picioarele in usi, nu au reusit sa sparga usa la noi, au fost in alte birouri si au luat alti colegi ostatici", a povestit omul.

DATE DESPRE ROMANUL UCIS IN ALGERIA

"Am ajuns la concluzia ca ne descoperisera, ca se invarteau in jurul nostru si la un moment dat oricum ne gaseau. Era inevitabil. Am luat decizia sa plecam si am plecat. La adapostul noptii, pe langa masini si pereti, am escaladat gardul si am reusit sa fugim".

"Nu aveam niciun soi de comunicare, nu am avut radio, telefon, nu am avut nimic, doar gandurile noastre. Ei erau hotarati sa ucida, erau inarmati, nu erau foarte multi, dar erau inarmati. Ce sa faci in fata unui AK-47?

"Este o poveste foarte lunga si daca lipsesc detalii nu o sa puteti sa va dati seama ce s-a intamplat. Mai mult acum nu pot sa spun", a conchis Floria.

Unii dintre ostatici au avut randuri de explozibil legate de corp si gat si multi dintre ei au fost folositi ca scuturi umane in timpul atacului armatei algeriene.

In ceea ce priveste traumele psihologice pe care le au, indiscutabil, toti fostii ostatici din Algeria, inclusiv Liviu Floria, psihologul Hannibal Dumitrascu spune ca este important ca acestia sa aiba parte de sustinere.

"In primul rand este vorba de teroarea evenimentului ca atare, un lucru neasteptat pentru nimeni. Dupa aceea mai actioneaza teroarea reprezentarii in legatura cu ce ti se poate intampla intr-un astfel de moment. Omul are nevoie de suport acum, de multa sustinere. Oricine trece prin asa ceva are nevoie de confirmarea faptului ca nu este singur", a aratat Dumitrascu.

sursa foto: captura Antena 3

Doi tineri din Cluj, filmati in timp ce furau un container metalic cu macaraua... Al doilea roman mort in urma crizei ostaticilor din Algeria era din Ploiesti, era casatorit si avea doi copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x