Românca infectată cu COVID-19 în Grecia s-a plimbat trei zile pe străzi înainte de a intra în carantină: ”Nu am vrut să-mi stric vacanța!”

Apar noi detalii despre românca infectată cu noul coronavirus din Grecia. Se pare că femeia s-a plimbat liberă pe străzile din Creta până când a fost băgată în carantină. 

Românca infectată cu COVID-19 în Grecia s-a plimbat trei zile pe străzi înainte de a intra în carantină: ”Nu am vrut să-mi stric vacanța!”

Potrivit presei locale, femeia a fost testată pozitiv pentru coronavirus la sosirea pe aeroport și trebuia să aștepte rezultatul la hotel însă unitatea de cazare nu era deschisă, așa că biroul de turism a decis s-o mute în altă parte.

Autoritățile elene n-au fost, însă, anunțate de această schimbare, astfel că au descoperit unde se afla românca abia după trei zile.

Date alarmante în România! Alte 397 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore. Crește și numărul morților

În fața autorităților elene, ea a declarat că nu a stat în cameră în această perioadă, ci s-a plimbat pe insulă deoarece nu voia să-și strice vacanța.

Femeia a fost mutată acum la un hotel pentru turiști infectați cu noul coronavirus.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Autoritățile elene pot să modifice intrarea pe teritoriul său în orice moment

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Grecia poate să-și închidă în orice moment frontierele. MAE, anunț de ultimă oră: ”Autoritățile elene pot să modifice fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul său!”

Astfel nu este exclus ca, din cauza numărului mare de îmbolnăviri dintr-o anumită ţară, autorităţile de la Atena să ia măsuri asemănătoare celor la care sunt supuşi acum turiştii sârbi. Reamintim că Grecia a anunţat, duminică, faptul că îşi închide frontiera pentru cetăţenii din Serbia până la 15 iulie, din cauza unui focar de COVID-19 în această ţară.

Ultimele știri