Antena Căutare

S-a antrenat în podul casei, în Bistrița, și a ajuns campion la skanderbeg! La 18 ani, Tibi nu s-a lăsat doborât de lipsuri! „Mi-am făcut singur ganterele” - VIDEO

Un tânăr din Bistrița a devenit campion la skanderbeg după ce s-a antrenat în podul casei sale. Și-a creat singur condițiile pentru a avea succes!

Tânărul, Tiberiu Ionuț Buta, în vârstă de 18 ani, din în Mureșenii Bârgăului, din județul Bistrița-Năsăud, a făcut cinci ani de arte marţiale. După care a renunțat, însă, la karate, pentru skanderbeg. O decizie foarte bună, pentru că rezultatele nu au întârziat să apară!

La o vârstă așa de fragedă, Tiberiu Ionuț Buta impresionează deja prin forţă, pe care o folosește să facă performanță într-un sport ce s-a dezvoltat în România în ultimii ani. Skanderbeg-ul este pasiunea lui Ionuț, care, în trecut, a practicat și fotbal.

Cu ambiție, dar și cu multă muncă, Tiberiu Ionuț Buta a reușit, în doar câteva luni, să ia medalia de aur la Cupa României, la juniori. Era a doua sa competiție oficială.

Tibi se antrenează zeci de ore pe săptămână chiar în podul casei. L-a transformat în sală de forță, cu echipamente pe care și le-a confecționat singur.

„Gantelere sunt făcute de mine. Din discuri de frână, din roţi dinţate, cum le-am mai găsit pe la fabrici desfiinţate sau pe la cineva pe acasă”, a spus el.

Cu o masă din elemente găsite la dezmembrări, fără suplimente alimentare, fără antrenor și fără sponsori care să-i plătească deplasările. Aşa a ajuns Tibi la performanțe incredibile, într-un timp foarte scurt.

„Înainte de Cupa României am promis aşa bistriţenilor că le aduc Cupa României acasă. Unii mi-au urat succes, unii ziceau: Da mă, tu? Ce-o să faci tu acolo, o să te faci de râs?. Şi cum am promis, am adus Cupa României acasă. La ea în Bistriţa.

Sunt fericit pentru că, cu o lună înainte de Cupa României am luat locul 1 la un concurs din Bistriţa, unde am ajuns campion absolut pe judeţul Bistriţa”, a mai spus el.

La 18 ani este deja un exemplu pentru cei mai tineri decat el. Pentru concursuri se pregătește cu fratele lui şi cu un vecin, ambii de 16 ani.

Părinţii fac tot ce pot să îl ajute. Şi chiar dacă posibilităţile sunt limitate, satisfacţiile sunt pe măsură.

Visul lui Tibi este de a participa la un campionat mondial şi de a reprezenta România.

CNAIR: Autostrada A2, pe tronsonul Lehliu - Feteşti, şi opt drumuri naţionale mai sunt închise circulaţiei... Cercetați pentru plasare de bani falși pe piață. Trei bărbați au fost reținuți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x