Majorările salariale ce se acordă în prezent unor categorii de educatori din România ar putea fi tăiate, potrivit unui proiect de ordonanță lansat marți în dezbatere de oficiali.
Mai exact, educatorii care predau simultan la cel puțin două și cel mult cinci grupe de preșcolari nu vor mai primi o majorare variabilă a salariului de bază.
În prezent, această majorare variabilă se acordă astfel:
- pentru două grupe se acordă o creștere cu 7% a salariului de bază deținut;
- pentru trei grupe se acordă o creștere cu 10% a salariului de bază deținut;
- pentru patru grupe se acordă o creștere cu 15% a salariului de bază deținut;
- pentru cinci grupe se acordă o creștere cu 20% a salariului de bază deținut.
Dacă acest proiect va intra în vigoare, majorările salariale în funcție de predarea simultană vor fi acordate în continuare numai profesorilor care au între două și cinci clase de elevi în învățământul primar sau gimnazial, potrivit avocatnet.ro.
În nota de fundamentare a proiectului de ordonanță scrie că Curtea de Conturi a derulat un audit financiar la Ministerul Educației, în urma căruia s-a recomandat eliminarea obligației de acordare a majorărilor pentru personalului didactic de predare din învățământul preșcolar. Asta pentru a se pune în acord Legea salarizării bugetare cu Legea educației, potrivit avocatnet.ro.
Ca să se aplice, proiectul privind tăierea acestor majorări salariale pentru educatori trebuie să fie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.
Declarații de ultimă oră! Raed Arafat, concluzii după tragedia de la Caracal: „Vom reforma sistemul de urgență 112”... „Luiza era foarte interesantă pentru el. A dat-o mai departe” - Avocatul familiei Melencu aruncă ancheta de la Caracal î...