Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Elevii vor reveni la cursuri pe 14 septembrie. Care sunt condițiile în care va reîncepe școala în România

Cum va arăta noul an şcolar este în continuare o incertitudine atât pentru elevi, cât şi pentru autorităţile care încă evaluează. Singurul lucru clar e că şcoala va putea începe pe 14 septembrie. F

Realist vorbind, autorităţile sunt în întârziere. S-a format un grup interministerial care încă analizează situaţia actuală a şcolilor - adică infrastructură, conexiune la internet, şcoli aglomerate pentru a decide care este forma finala în care se va putea face şcoală.

Cel mai discutat scenariu este cel hibird - jumătate în clasă, jumătate online şi rotirea elevilor. Pentru asta, autorităţile trebuie să asigure în primul rând accesul la tehnologie şi internet dar şi profesori formaţi pentru a preda online. Se fac cursuri pentru profesori, inspectoratele județe ar trebui să îi indrume, spunea ministrul.

Monica Anisie, primele declarații despre scenariul pe care-l ia în calcul: ”Vor urmări cursurile online!”

În cazul în care şcoala se va face online, ministrul Educaţiei a anunţat că se lucrează la o ordonanţă de urgenţă ce ar putea prevede chiar şi sancţiuni pentru profesorii care refuză să predea online. De asemenea, se ia în calcul şi elevii din primar să nu facă şcoală online. În plus, fiecare şcoală ar putea să ia decizii autonome de organizare a cursurilor în funcţie de zona din ţară în care se află şi cât de afectată este.

Anul şcolar ar putea începe iar cu lipsuri! Elevii care trec în clasa a VIII-a nu au manuale

Până în acest moment vorbim însă doar despre incertitudini şi evaluări ale situaţiei. În paralel cu decidenţii, asociaţiile independente au făcut deja o analiză care arată că peste jumătate dintre copiii din rural nu au conexiune la internet şi dacă au, e insuficientă pentru şcoala online.

Recomandari