Antena Căutare

Școlile din România iau măsuri drastice în urma atacurilor din Serbia! Acestea urmează să fie implementate în curând

MAI anunță planul de măsuri pentru prevenirea portului de obiecte periculoase în şcoli. Ce acțiuni vor fi întreprinse pentru siguranţa în şcoli, după atacul din Serbia.

Galerie
Școlile din România iau măsuri drastice în urma atacurilor din Serbia! | Shutterstock.com

Ministerul Afacerilor Interne are ca prioritate asigurarea siguranţei în şcoli prin prevenirea violenţei, a comportamentului antisocial şi a consumului de substanţe interzise printre elevi, precum şi prin garantarea siguranţei în caz de incendii. Conform declaraţiei instituţiei, luna trecută a fost semnat un plan de măsuri pentru prevenirea portului sau folosirii fără drept a obiectelor periculoase în şcoli.

Campania campania de prevenire a introducerii de obiecte periculoase în şcoli îşi propune informarea elevilor cu privire la consecinţele acestor fapte şi dezvoltarea parteneriatului cu profesorii, părinţii şi reprezentanţii elevilor. Ministerul de Interne precizează că, în ultima perioadă, în şcoli au fost organizate mii de activităţi preventive, la care au paticipat zeci de mii de elevi. În cadrul acestora, în primele trei luni ale anului au fost identificate peste 300 de cazuri de bullying.

Citește și: Pe români îi așteaptă o nouă minivacanță. Câte zile libere vor primi bugetarii din partea statului

Un element central în prevenirea oricărui pericol pentru elevi este cadrul didactic, ”care prin educaţie şi implicare poate contribui la creşterea gradului de conştientizare"

Articolul continuă după reclamă

Administratorii unităţilor de învăţământ au obligaţia legală să ia măsuri pentru asigurarea cu pază, iar structurile MAI acordă sprijin de specialitate în implementarea acestor măsuri preventive, în funcţie de analiza de risc, cu privire la fiecare şcoală, potrivit News.ro.

”La iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Educaţiei, a fost semnat, luna trecută, un plan de măsuri pentru prevenirea faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în şcoli. Astfel, reprezentanţii Poliţiei Române vor organiza constant sesiuni de informare a personalului şcolilor, elevilor şi părinţilor, privind riscurile şi consecinţele faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”, notează MAI.

Conform instituţiei, un element central în prevenirea oricărui pericol pentru elevi este cadrul didactic, ”care prin educaţie şi implicare poate contribui la creşterea gradului de conştientizare a riscurilor, vulnerabilităţilor şi a consecinţelor în ceea ce priveşte portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în şcoli”.

De asemenea, conform MAI, va fi acordată o atenţie suplimentară elevilor vulnerabili sau aflaţi în situaţii de risc şi va fi dezvoltat parteneriatul cu părinţii.

Citește și: A început „Litoralul pentru toți 2023”. Cine poate beneficia de program, cum te poți înscrie și ce oferte au pregătit hotelierii

Ministrul sârb al Educaţiei a demisionat după atacul de la şcoala din Belgrad

Ministrul sârb al Educaţiei, Branko Ruzic, a demisionat, duminică, la câteva zile după atacul de la şcoala din Belgrad, soldat cu nouă morţi, relatează Reuters.

Serbia este în stare de şoc după două atacuri sângeroase: masacrul de miercuri de la şcoala din Belgrad şi atacul de joi, dintr-o zonă rurală din apropierea oraşului Mladenovac, soldat cu opt morţi. Autorii ambelor atacuri, un băiat de 13 ani şi un tânăr de 20 de ani, sunt în custodia poliţiei, potrivit news.ro.

Partidele de opoziţie, care acuză guvernul că nu a reuşit să evite cele două tragedii, a făcut un apel către susţinătorii lor să participe luni seară la un marş antiguvernamental la Belgrad. Partidele au cerut, între altele, demisia lui Ruzic.

“Ca om responsabil şi bine crescut, ca profesionist în îndeplinirea tuturor îndatoririlor publice de până acum, şi ca părinte şi cetăţean al Serbiei, am luat decizia raţională de a demisiona”, a notat Ruzic în scrisoarea sa de demisie către premierul Ana Brnabic.

După atacuri, guvernul a introdus un set de măsuri de prevenire a violenţei în şcoli şi reducere a numărului de arme deţinute de civili. Un băiat de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate.

Citește și: Dorința inedită pe care o are Prințul Louis în fiecare zi după școală. Kate Middleton a vorbit public despre asta

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Preț cireșe 2023. Primele cireșe au apărut în piețe. Cât costă un kilogram: „Nu-mi permit nici sâmburii”... Un director de școală a făcut o descoperire neașteptată în tomberonul instituției. Ce a ieșit de lângă gunoaie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x