Antena Căutare

Scrisoarea de intenție, după regulile angajatorilor. Ce este INTERZIS să scrii despre tine

Pe langa CV, scrisoarea de intenție este un element esential, pe care angajatorii de top il cerceteaza cu atenție atunci cand fac recrutari.

Pe lângă CV, scrisoarea de intenție este un element esențial, pe care angajatorii de top îl cercetează cu atenție atunci când fac recrutări.

Este dificil să redactezi o scrisoare de intenție ”ca la carte”, pertinentă, credibilă și în conformitate cu intențiile și competențele tale profesionale. Dar nu imposibil. Dacă vrei ca CV-ul tău să fie remarcat, ai nevoie de o scrisoare de intenție care să respecte următoarele reguli stricte. Ai grijă la ce anume este interzis să publici despre tine.

Scrisoarea de intenție. Reguli ”așa da”; așa nu.

1. Scrisoarea de intenție nu are nevoie ca tu să repeți informațiile menționate în CV! Folosește scrisoarea de intenție pentru a introduce noi informații sau detalii pe care nu le puteai încadra în CV. Dezvoltă punctele forte ale CV-ului tău și corelează-le cu utilitatea acestora pentru companie.

2. Scrie despre ce poți aduce TU companiei! Este interzisă abordarea conform căreia jobul vizat este necesar pentru tine. Evidențiază lucrurile cu care poți contribui TU la dezvoltarea companiei!

3. Concentreaza-te pe abilități și competențe! Promovează-ți potențialul, dacă nu tu, atunci cine?! Nu contează că nu ai suficientă experință pentru acel job, demonstrează că ai abilitățile necesare pentru a îndeplini toate sarcinile vizate.

4. Nu uita să amintești cele mai bune rezultate! Rezultatele sunt cele mai bune dovezi pentru a ilustra contribuția ta în companiile pentru care ai lucrat.

5. Nu uita de recomandări! Ai avut un feedback bun din partea superiorilor, a colegilor sau a clienților? Corelează aceste recomandări cu principalele tale abilități și competențe!

6. Evită formalismul excesiv! Nu redacta scrisoarea de intenție într-un mod impersonal sau fixat în clișee. Personalizează-l!

7. Fii scurt și cuprinzător! O scrisoare de intenție nu trebuie să depășească o pagină. Concentrează-te pe datele pe care vrei să le transmiți și găsește o formulare succintă care să te avantajeze. Este interzis să te pierzi în detalii nesemnificative despre tine, doar să ai un anumit număr de cuvinte pe foaie.

9. Asigură-te că nu ai greșeli gramaticale! Gramatica este, în sine, o carte de vizită pentru cel/cea o stăpânește. Pentru că, din păcate, tot mai puțini știu să scrie fără erori gramaticale sau de punctuație, asigura-te că tu nu te numeri printre ei. De cealaltă parte, ai grijă să nu cazi în extreme. Nu încărca textul, renunță la expresii și metafore și fii cât mai clar în formulările tale!

10. Fii natural! Naturalețea te recomandă! Nu încerca să creezi un profil standardizat, ci concentrează-te pe abilitățile tale specifice!

Adevărată iarnă nu a venit încă! Prognoza METEO pe două săptămâni. Gerul şi ninsorile abundente pun stăpânire pe România... O femeie din judeţul Vaslui a născut în zăpadă, pentru că nu a mai avut răbdare să aştepte ambulanţa. Starea bebelușului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x