Antena Căutare

Sfatul unui specialist român în lupta cu coronavirusul. Invenția de un secol care ar putea salva omenirea

Un specialist român susține că invenție veche de un secol ar putea salva omenirea în lupta cu coronavirusul.

Sfatul unui specialist român în lupta cu coronavirusul. Invenția de un secol care ar putea salva omenirea
Invenția care ar putea salva omenirea de coronavirus | Pixabay.com

Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, dar şi la Universitatea Babeş Bolyai Cluj, unde este şi director al departamentului de sănătate publică şi cercetător, a mărturisit care ar putea să fie soluția pentru a învinge virusul.

Cititește și: „Ni s-a spus că a fost externată, dar decedată. De două zile era într-un sac negru, la o casă funerară din Arad”

„O soluţie o reprezintă imunizarea pasivă - recoltarea de sânge de la cei care s-au vindecat de infecţia cu coronavirus şi prelevarea de ser cu anticorpi din sângele lor. Acest ser poate fi apoi injectat celor la risc sau in situaţie critică, pentru a-i ajuta în lupta împotriva virusului. E o metodă veche, dinainte de apariţia vaccinelor - acum peste 100 de ani, Emil von Behring a primit premiul Nobel pentru această invenţie.

Ultima dată când s-a folosit această imunizare pasivă a fost acum 5-6 ani, când a fost epidemia de Ebola în Africa vest-centrală. Rezultatele au fost bune per ansamblu, desi inconstante - au fost salvaţi mulţi oameni. Acum, cred că imunizarea pasivă este o soluţie care să ne scoată mai repede din case – testare masivă, luare în evidenţă a celor care s-au vindecat de Covid-19, donare voluntară de sânge din partea lor, prelevare ser cu anticorpi, injectare la cazurile grave şi populaţia la risc”, a declarat specialistul pentru Adevarul.

Colegiul Medicilor: Personalul sanitar trebuie să aibă echipamente individuale de protecţie şi să fie testat indiferent ... Răsturnare de situație în Italia! Numărul morților e mult mai mare decât s-a raportat: ”Autoritățile nu-și permit să tes...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x