Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, dar şi la Universitatea Babeş Bolyai Cluj, unde este şi director al departamentului de sănătate publică şi cercetător, a mărturisit care ar putea să fie soluția pentru a învinge virusul.
Cititește și: „Ni s-a spus că a fost externată, dar decedată. De două zile era într-un sac negru, la o casă funerară din Arad”
„O soluţie o reprezintă imunizarea pasivă - recoltarea de sânge de la cei care s-au vindecat de infecţia cu coronavirus şi prelevarea de ser cu anticorpi din sângele lor. Acest ser poate fi apoi injectat celor la risc sau in situaţie critică, pentru a-i ajuta în lupta împotriva virusului. E o metodă veche, dinainte de apariţia vaccinelor - acum peste 100 de ani, Emil von Behring a primit premiul Nobel pentru această invenţie.
Ultima dată când s-a folosit această imunizare pasivă a fost acum 5-6 ani, când a fost epidemia de Ebola în Africa vest-centrală. Rezultatele au fost bune per ansamblu, desi inconstante - au fost salvaţi mulţi oameni. Acum, cred că imunizarea pasivă este o soluţie care să ne scoată mai repede din case – testare masivă, luare în evidenţă a celor care s-au vindecat de Covid-19, donare voluntară de sânge din partea lor, prelevare ser cu anticorpi, injectare la cazurile grave şi populaţia la risc”, a declarat specialistul pentru Adevarul.