Intrebati cat de multumiti sunt de activitatea primarului de sector, in general bucurestenii s-au declarat multumiti si foarte multumiti, dupa cum urmeaza: in Sectorul 1 - 79% foarte si destul de multumiti, in Sectorul 2 - 67%, in Sectorul 3 - 72%, in Sectorul 4 - 84%, pentru ca balanta sa fie inclinata in cazul sectoarelor 5 si 6, unde, in privinta Sectorului 5 doar 47% se declara multumiti, iar 51% sunt nemultumiti, iar in Sectorul 6 doar 44% sunt multumiti si tot 51% nemultumiti.
Intrebati cum considera ca merg lucrurile in Bucuresti, 35% au sustinut ca mai bine ca inainte, la egalitate cu cei care sustin ca mai prost decat inainte, pe cand 26% dintre bucuresteni au apreciat ca situatia este la fel ca inainte.
Cerandu-li-se sa indice primarul datorita/din cauza caruia lucrurile merg mai bine sau mai rau ca inainte, subiectii au indicat dominant primarul general si atunci cand au apreciat ca lucrurile sunt mai bine decat inainte, si atunci cand au indicat viceversa. Doar respondentii care au sustinut ca lucrurile in Capitala sunt la fel ca inainte au apreciat ca acest lucru este mai mult rezultatul actiunii primarilor de sector.
Cercetarea sociologica a testat si opinia bucurestenilor despre subiectul desfiintarii sectoarelor si trecerea administrarii acestora exclusiv in seama Consiliului General si a Primariei Capitalei, propunere existenta in Legea Capitalei pe care ar dori-o adoptata reprezentantii PDL.
La aceasta intrebare 65% s-au declarat impotriva si doar 29% au apreciat ca sunt de acord cu aceasta idee.
Intre principalele motive pentru care bucurestenii nu sunt de acord cu desfiintarea sectoarelor se enumera faptul ca o singura primarie nu ar face fata problemelor, ca s-ar gestiona mai greu problemele, ca responsabilitatea pentru un singur om ar fi prea mare, orasul fiind foarte mare, ca s-ar crea haos, iar banii nu ar fi mai bine administrati.
Exact aceleasi motive, dar ca elemente pozitive, sunt indicate si de cei care sustin desfiintarea sectoarelor: s-ar administra banii mai bine, s-ar organiza mai bine, ar fi mai putini functionari, s-ar reduce coruptia si birocratia.
In schimb, subiectii sunt de acord cu desfiintarea judetului Ilfov (50% de acord) si inglobarea sa intr-un Bucuresti mai mare, in timp ce 40% spun ca nu-s de acord, iar restul nu se exprima.
Interesul bucurestenilor pentru alegerile parlamentare este situat la 54% dintre raspunsuri, spre deosebire de 45% care sustin ca nu-s interesati. Cam aceleasi procente se regasesc si in raspunsurile legate de intentia de a participa la vot (56% ar merge la vot, 43% nu).
Mult mai interesati se declara bucurestenii de eventuale alegeri la Primaria Generala, 76% sustinand ca sunt interesati si doar 23% ca nu sunt; 70% spunand ca ar si merge la vot si doar 29% ca nu s-ar prezenta la scrutin.
Sursa: Jurnalul National
Iasi: Un copil a incercat sa se sinucida de rusine... UPDATE! Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, arestat...