Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

„A fost isteț!”. Streinu Cercel, dezvăluire despre al treilea caz de coronavirus în România! Ce i s-a întâmplat bărbatului în Italia

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat, vineri, că bărbatul din Maramureș depistat cu coronavirus în România a mers la camera de gardă din Italia, pentru că se simțea rău, dar a fost trimis acasă.

Adrian Streinu Cercel

„E important că a fost o persoană foarte isteață. A fost în probleme de business acolo. Când a început să i se facă rău s-a dus la camera de gardă în Italia, pe 25 februarie”, a spus Streinu-Cercel.

Întrebat de ce a fost trimis acasă, directorul de la „Matei Balș” a răspuns: „Ca să pui un diagnostic trebuie să te prinzi. Trebuie să faci o anchetă epidemiologică amănunțită. Dacă nu a fost făcută corespunzător, foarte probabil a fost trimis acasă, el s-a prins că e ceva în neregulă și a venit singur cu mașina în casă”.

Odată ajuns în România, unde a venit cu mașina, bărbatul s-a dus la spital, în Baia Mare.

Citește și: Un bunic bolnav de coronavirus face senzație pe internet! Cum s-a filmat, în spital! Soția lui l-a certat! Video

„A venit singur cu mașina. S-a dus și s-a internat într-un spital din Baia Mare. Acum se află internat la boli infecțioase. Da, a fost transferat la Cluj, acolo unitatea are terapie intensivă, are tot ce îi trebuie”, a afirmat șeful Institutului „Matei Balș”.

Adrian Streinu Cercel a mai spus că la capitolul resurse, România stă „așa și așa”.

Citește și: Guvernul italian, gest uluitor pentru locuitorii din zonele afectate de coronavirus! „Se suspendă!”

„Avem o serie de echipamente, pentru că ele fac parte din aprovizionarea curentă. Noi, de exemplu, am primit astfel de echipamente de protecţie de la DSU, şi le mulţumesc pe această cale. Noi trebuie să consumăm multe resurse pentru pacienţii care se prezintă în această perioadă la noi şi care, în număr mare, nu au nimic”, a declarat Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

Streinu-Cercel a mai spus că, în weekend, la Institutul „Matei Balş” au venit 89 de persoane cu simptome de gripă.

Managerul de la „Matei Balș” le-a recomandat românilor să îşi anuleze vacanţele din perioada următoare. El a precizat, însă, că nu este cazul ca frontierele României să fie închise din cauza acestui virus.

Recomandari