Antena Căutare

Guvernul italian, gest uluitor pentru locuitorii din zonele afectate de coronavirus! „Se suspendă!”

Guvernul italian va plăti, între altele, facturile la energie şi ratele ipotecare ale italienilor din zonele afectate de coronavirus.

Guvernul italian, gest uluitor pentru locuitorii din zonele afectate de coronavirus! „Se suspendă!”
Ilustrație. | profimediaimages.ro

Guvernul condus de Giuseppe Conte a pregătit un pachet de măsuri ce vine să amelioreze efectele economice negative ale epidemiei asupra populaţiei.

„Conţine primele măsuri de urgenţă. Acestea sunt legate de suspendarea plăţii facturilor la energie electrică, gaze naturale şi colectarea deşeurilor, împreună cu suspendarea plăţii ratelor la creditele ipotecare şi consolidarea fondului de garantare", a spus ministrul italian pentru dezvoltare economică, Stefano Patuanelli.

Guvernul italian va reveni ulterior cu un alt pachet de măsuri pentru a ameliora „pagubele directe suferite de companiile din zona roşie", a mai anunţat ministrul. „Trebuie apoi să ne gândim la impactul indirect asupra lanţurilor de aprovizionare", a afirmat Stefano Patuanelli.

Citește și: Un bunic bolnav de coronavirus face senzație pe internet! Cum s-a filmat, în spital! Soția lui l-a certat! Video

Acest proiect de ordonanţă prevede scutirea de la plată a facturilor la energie electrică, gaze şi cele pentru colectarea deşeurilor pe o perioadă de şase luni. Italienii din zonele afectate de coronavirus vor mai fi scutiţi şi de plata ratelor la creditele ipotecare.

Companiile care au primit finanţări de la Agenţia italiană pentru investiţii şi dezvoltarea afacerilor, Invitalia, vor fi şi ele scutite de la rambursarea finanţărilor.

Toţi cei care vor să fie subvenţionaţi trebuie să depună cereri în acest sens la autorităţile locale, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, potrivit digi24.ro.

Citește și: Ce poți să faci ca să nu te infectezi cu coronavirus. Top 7 măsuri importante de autoprotecție

Vor fi suspendate plăţile RCA până la 31 iulie, dar şi contribuţiile plătite de companiile italiene la Camerele de Comerţ.

Companiile mici şi mijlocii vor mai putea primi garanţii pentru credite de la fondul de garantare naţional pentru a se asigura o reluare corespunzătoare a activităţii economice.

Firmele ce profită de criză şi majorează preţurile la produse şi echipamente medicale pentru a-şi majora câştigurile riscă amenzi usturătoare, mai arată documentul.

AFP - Bilanţul epidemiei de coronavirus în lume: 83.853 de cazuri în 56 de ţări şi teritorii... Greta Thunberg va participa la marşuri pentru mediu la Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x