Antena Căutare

Streinu-Cercel, avertisment pentru întreaga țară! Când va începe valul 2 de COVID-19 în România! Cele mai importante reguli. „Virusul este parșiv!”

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş", a spus când se așteaptă ca cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus (COVID-19) să înceapă în România. El a enumerat și cele mai importante reguli, pentru următoarea perioadă.

Streinu-Cercel, avertisment pentru întreaga țară! Când va începe valul 2 de COVID-19 în România! Cele mai importante reguli. „Virusul este parșiv!”
Streinu-Cercel, avertisment pentru întreaga țară! Când va începe valul 2 de COVID-19 în România! Cele mai importante reguli. „Virusul este parșiv!”

„Foarte multe ţări sunt cu zero la decese. Suntem într-o oarecare acalmie. Virusul nu vine şi dă totul dintr-o dată. E parşiv. El tatonează terenul pe planetă. Dar s-ar putea să mai trecă puţin pe la noi prin toamnă.

Noi de acum trebuie să ne luăm o serie de măsuri. Cum să purtăm masca, cum să ne spălăm pe mâini si pe faţă. Acestea trebuie să devină lucruri obligatorii.”, a spus directorul de la Institutul Matei Balş, potrivit Mediafax.

Adrian Streinu Cercel a subliniat faptul că populaţia trebuie să fie mult mai responsabilă după relaxarea măsurilor de siguranţă.

Streinu Cercel: Masca de protecție va face diferența

Potrivit medicului, masca de protecție este obligatorie şi va face diferenţa, în următoarea perioadă.

„Acești oameni sunt prinși între ciocan și nicovală”. Cine NU ar trebui să poarte măști de protecție! Rafila: „Trebuie să avem flexibilitate”

„Masca e foarte importantă. Va face diferenţa în mod net în perioada următoare. Masca trebuie să acopere nasul gura, să fie purtata maxim 4 ore. Ea ne protejează. Acolo unde e curat, nu se duce doctorul. Unde se foloseşte apa si sapunul, unde se aeriseşte camera nu o să fie probleme. Acolo unde pătrunde soarele nu pătrunde doctorul”, a încheiat Cercel, la „Marius Tucă Show”.

Ups! A publicat câteva poze online și a îmbulinat-o! Riscă un an la zdup și 5.000 de dolari amendă! Cu ce s-a dat de gol

În privința deciziei ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, legată de destituirea sa din comisa ştiinţifica anti-COVID, profesorul Adrian Streinu Cercel a menţionat că orice persoană care e într-o funcţie de conducere poate să îşi aleagă echipa cu care vrea să lucreze.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de COVID-19 în România și al cazurilor de coronavirus, aici!

Un medic de pe Secţia ORL a Spitalului Judeţean Buzău, confirmat cu coronavirus; autorităţile au demarat testarea person... Prim-ministrul Orban: Va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber. Susţin un plan de sprijinire a sectorului cul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x