Un oraș-focar din România vrea să impună purtarea măștii în aer liber. Primarul cere cetățenilor respectarea cu strictețe a măsurilor

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 20, de la 13 la 33, în municipiul Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Un oraș-focar din România vrea să impună purtarea măștii în aer liber. Primarul cere cetățenilor respectarea cu strictețe a măsurilor


El a făcut apel la suceveni să respecte cu stricteţe măsurile de igienă personală, de distanţare fizică şi să poarte masca de protecţie în spaţiile închise, precizând că nu exclude posibilitatea să se ia decizia purtării măştii şi pe stradă.

Purtarea măştii în aer liber, în parcuri sau în zonele aglomerate, poate deveni obligatorie în București. Primele declarații"Suntem în stare de alertă la primărie şi vrem să intervenim acolo unde apar situaţii, pentru a asigura carantina, izolarea, să ducem în continuare alimente la domiciliu celor care sunt izolare prin DSP (...) Acolo unde sunt cazuri pozitive pe casa scării, primăria este obligată să facă dezinfecţii pe scara respectivă.

Este posibil să reactivăm înapoi acea permanenţă, pentru că vedem, chiar dacă la Suceava încă nu s-a întâmplat, totuşi numărul cazurilor creşte de la o zi la alta, trebuie să luăm măsuri de siguranţă şi fac din nou apel la suceveni să respectăm cu toţii aceste norme de distanţare. O spun de două luni că e bine să purtăm masca şi pe stradă (...)

E posibil să luăm şi noi la Suceava această măsură. Nu ne culcăm pe o ureche. Stăm vigilenţi, dar fiecare dintre noi avem o responsabilitate individuală", a spus Lungu.

„Masca trebuie purtată și în aer liber, în România, în aceste situații!”. Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță!

În judeţul Argeş, masca de protecție se poartă și în aer liber

Orban, anunț neașteptat! O nouă măsură privind purtarea măștii ar putea fi impusă. "Spațiile deschise, dar aglomerate sunt un pericol"

În judeţul Argeş oamenii trebuie să poarte masca de protecţie atunci când ies din casă, indiferent de oră sau loc. Mai mult, edilii locali au scurtat deja programul localurilor. Iar după ce au luat toate deciziile necesare, le-a mai rămas o singură problemă de rezolvat. Măştile pentru cei care au o situaţie financiară dificilă.

Ultimele știri